14 godina bez Tošeta: “Kao da je naslutio kraj”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čuveni makedonski pjevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Vijesti o njegovoj pogibiji potresle su cijeli Balkan, a mnogi ni danas, 14 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Tošetove brojne kolege iz godine u godinu emotivnim riječima obilježavaju godišnjicu njegove smrti i putem društvenih mreža iskazuju tugu zbog prevelikog gubitka, a malo je poznato da je upravo jedna od njegovih koleginica i bliskih prijateljica, makedonska pevačica Elena Risteska, bila posljednja osoba sa kojom se Toše čuo telefonom prije nego što se uputio na kobno putovanje.

Kako je istakla jednom prilikom za medije, bila je sigurna da je Toše predosjetio da će se nešto loše desiti nakon što joj je u njihovom posljednjem razgovoru izgovorio riječi koje kao da su slutile na kraj.

– Voljeli smo se međusobno. Uvek smo dugo razgovarali o svemu, čak me nazvao iz Australije. Takođe smo razgovarali i te kobne noći pijre odlaska u Hrvatsku, a ja još uvek tvrdim da je osjetio da će se nešto loše dogoditi. Na kraju razgovora, rekao mi je da ćemo ga vidjeti za nekoliko dana, ali duboko je uzdahnuo kad je rekao: ‘Ako Bog dozvoli’ – ispričala je jednom prilikom Elena i nastavila:

Stara fotografija Tošeta Proeskog rasplakala fanove (FOTO)

Tošetova menadžerka jedva odgovorila na pitanje o njemu

– U tom trenutku nije mi bilo čudno, dok se sljedećeg dana nisam probudila i saznala da je poginuo. Kad je moja majka, u nevjerici, rekla da se dogodila nesreća, znala sam da je to istina – izjavila je i dodala da nakon njegove smrti nije održala nijedan koncert, a da ne otpjeva bar jednu njegovu pesmu.

Share.

Leave A Reply