Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za razliku od Milorada Dodika, koji SDP može nazvati bošnjačkom partijom, Vojin Mijatović dokazuje kako SDP nije balijska partija:

“Bogić Bogićević ispred SDP BiH će biti novi gradonačelnik Sarajeva! Srđan Mandić je novi načelnik opštine Centar u Sarajevu! Dva Srbina u Sarajevu, postavlja se pitanje da li bi ikad Abaz Arslanagić mogao biti gradonačelnik Banja Luke kao Bošnjak? Za sve one filozofe da pojasnim SDP BiH nije balijska partija kako nas zovete iza leđa, već bosanskohercegovačka partija! Ovo vam je odgovor zašto sam u SDP BiH i biću dok sam živ! A sad ću vama “velikim Srbima” reći ono sto drug Bogić reče davno: Ja Vojin Mijatović jesam Srbin, ali ne po profesiji!”, napisao je Mijatović.(nap.ba)

Balije ne postoje ni kao nacija niti nacionalna manjina, poštovani Vojine, niti u BiH niti u bilo kojoj državi na svijetu. Izraz balija se odnosi na islamizirane Vlahe, ukoliko nisi znao Vojine. Nego jesi li ti Srbin ili Vlah. Ukoliko si Vlah a prihvatiš Islam na dobrom si putu da postaneš balija!

Što se Bošnjaka tiče ti koji podržavaš i poštuješ genocidnu tvorevinu zvanu RS ne uzimaj ih u usta!

Share.

Leave A Reply