Adnan Lipovača protiv Amira Musića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adnan Lipovača, nosilac je ” Liste za Bihać”. Interesantna činjenica je da je Adnan bio i prošlih općinskih izbora bio nosilac liste za GV Bihaća ispred stranke za BiH. Nije prošao u GV. Nije ni 100 glasova imao. 

Ali lisica je to. Smislio je lukav plan! Naime već godinama brojni Bišćani nagovaraju Amira Musića Tasuna da se kandidira. Jer to je čovjek od riječi, poštenjačina i borac za pravdu. I odlučio Amir. Ali malo zakasnio. Jer zakoni ove države su skrojeni za uhljebe poput Adnana Lipovače. Za nezavisnu listu potrebna je uplata od 1.000, 00 KM po kandidatu. S druge strane političke partije plaćaju 200 ,00 KM. Nepravedno ali po zakonu. Mogao se naš Tasun sam kandidirati ali on kakav jeste, nesebičan, nije htio sam na listu. Želio je da što više iskrenih Bišćana bude na listi. To je načuo i Adnan Lipovača. Ponudio je da se formalno ljudi iz Bihaća kandiduju preko S BiH upravo iz razloga manjih troškova. Tada je rekao da ga mjesto u GV ne zanima i da mu nije bitno na kom mjestu će se nalaziti. Istakao je da Amir Musić Tasun mora biti nosilac liste. Slagao je naravno. Sebe je stavio na prvo mjesto, Tasuna ispod 10 mjesta. Nakon reakcije mnogih Bišćana izvršio je “korekciju” i Amira Musića Tasuna stavio na 6. mjesto na listi.

Da stvar bude gora to je napravio i Ejubu Dizdareviću Bubi i mnogima drugima. Bitno da ga niko ne ugrožava. Bez dogovora s ostalim kandidatima s liste približio se POMAK- u jer kako je to sam izjavio treba ga “letvati”, a POMAK je vlast u gradu Bihaću. Kada su se određeni kandidati mislili povući sa liste, plakao je, molio. Zaklinjao se lažno. Svaki put kad obeća, iznevjeri.

Njegov plan je da iskoristi ugled Amira Musića Tasuna i da prođe u GV. A kao vijećnik grada Bihaća naučio se trgovati i uzimati iz budžetskih jasala ogromnu lovu trgujući sa svojim glasom!

Bišćani probudite se! Glasajte za Amira Musića i nikako za Adnana Lipovaču. Amir treba Gradskom vijeću. Treba nam glas Bišćana! Ne glasajte za Adnana Lipovaču, laže vas!

Share.

Leave A Reply