Ako RS bankrotira zbog korone, prodavati ikone

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Puno je veća zaduženost manjeg a prosperitetnijeg entiteta. Iako nije ni predsjednik ni premijer tog entiteta Milorad Dodik se ipak pita za sve. Svi ostali su tu da služe velikom vođi, da ga poput Sanje Vulić gledaju kao nekakvo plastično božanstvo s laktaške pijace. Nikad Mile ni naslutiti nijd mogao da će biti član predsjedništva mrske mu države. Da ga bar Vučić hoće pripojiti sebi. Ali neće. Nije Vučić lanjska budala. Zato se Mile ujedinio s popovima. Možda sruši Vučića i ostvari vjekovne snove svih Srba.

Ono što Milu ne brine je da je sve više gladnih građana u manjem bh entitetu. Džaba silna pljačka bošnjačke imovine. Vrag donio, vrag odnio.  Oteto prokleto.

Vjerovatno ukradena ikona koju je Milorad Dodik poklonio ruskom ministru vanjskih poslova nije jedina opljačkana, ukradena i putem ratnih zločina i genocida dobijena ikona. Ima toga još. I ukrajinskog i hrvatskog i bošnjačkog. Doduše bošnjačko i hrvatsko je odavno prodano i potrošeno. Ako RS doživi bankrot, spas je javna rasprodaja ikona, ukradenih. I ne samo ikona. Svega opljačjanog.

A ni ti Mili pomoći neće da sačuva genicidnu tvorevinu.

Share.

Leave A Reply