AMIRA JE KAO BEBU OSTAVILA MAJKA, NI DANAS GA SE NIJE SJETILA: HALALIM JOJ MADA SAM NAVIKAO DA VELIKE DANE PROSLAVLJAM S DRUGIM LJUDIMA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amir Šečić imao je samo tri dana kada ga je majka Fenzila ostavila u Domu za nezbrinitu djecu u Tuzli. Danas je napunio 26 godina.

Boli i danas, kaže nam Amir. Boli jer mu se ni danas majka nije javila. Nije mu čestitala rođendan.

Amir je, kada je napunio 18 godina, odlučio je da je potraži. Dolaskom na njena vrata, Amir je pitao: „Majko, šta za tebe znači ovaj dan, moj rođendan?“. Na to je ona odgovorila: „To je za mene sasvim običan dan“.

Pokazala je to i danas.

Nije mi ništa napisala i nastavila je da ne bude majka… Ni na nakon 26 godina. Nije me probudila za novi rođendan, ali me Uzvišeni probudio na sabah kao znak da me On nije zaboravio. Čvrst, jak i odvažan za sve što život donosi, a još jači na njen zaborav. Navikao sam na njenu odsutnost i navikao da velike dane proslavljam s nekim drugim ljudima. Opet kao vijernik joj halilim. Sve u ime Allaha. Ali za mene je odavno izgubila emociju i riječ „majka“ –  kazao nam je Amir kada smo ga pozvali i pitali dokle je došla priprema njegove nove knjige.

Do sada je napisao dvije knjige. Priprema treću. Sa onom “Teško da sam bio dijete”, Amir je obišao Evropu i pronašao ljude koji su mu pružili utočiste i ljubav kao prava porodica.

Jedno znam, a to je da nikada neću upoznati čovjeka koji mi je dao život, ali ne i egzistenciju. Svi mi kao djeca imamo san, imao sam i ja. Sanjao sam da ću jednog dana upoznati babu. Babu o kojem sam toliko slušao, ali ga nikada nisam vidio, niti čuo njegov glas. Zvao se Ibrahim – jedan je od citata knjige “Teško da sam bio dijete” mladog autora Šečića.

 

Share.

Leave A Reply