Asim Sarajlić ubacio Ervina Bibanovića u Ured za žalbe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A saden, spektakl! Barem bi tako kazao kriminogeni Asim Sarajlić. Majstor namještanja, smještanja i korupcije na visokom nivou. Dok narod protestira, dok građani nemaju vakcine, gladuju Sarajlić i federalni ministar Šemsudin Dedić smještaju uhljebe u nove, mekše fotelje. Izgleda da je njihovom kandidatu Ervinu Bibanoviću savjetnička fotelja postala pretvrda. Smjestiše ga u ured za žalbe, da jadan ne nažulja mekanu stražnjicu. Šalu na stranu, nesposobni Dedić i Sarajlić učvrsćuju svoje pozicije smještajući svoje poslušnike na prave pozicije. Tako i Bibanovića:

 

Ervin Bibanović je savjetnik federalnog ministra za poljoprivredu Šemsudina Dedića. Bibanović je ranije kratko bio ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Imenovan je 2016. a već 2017. smijenjen je sa grupom ministara u Vladi USK-a. Ubrzo nakon smjene imenovan je za Dedićevog savjetnika i taj posao obavlja i danas. Prošle godine kao član Stranke demokratske akcije bio je kandidat za vijećnika u Bihaću. Potpredsjednik je Gradskog odbora SDA Bihać.

 

Prije nekoliko dana Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na prijedlog komisije imenovao ga je za člana Ureda za žalbe BiH, podružnica Banja Luka.

Jedan od članova komisije za izbor članova bio je i Dedićev i Bibanovićev stranački kolega Asim Sarajlić. Iz Predstavničkog doma u ovu komisiju imenovani su Sarajlić, Predrag Kožul i Snježana Novaković-Bursać.

Valjda će imenovanjem Bibanovića poteči med i mlijeko. Hoće!

Kad na vrbi rodi grožđe. Ova dva kriminalca amnestirat će svoje postupke putem raznih Bibanovića i nastaviti po starom.

A narod gladuje i umire!

Share.

Leave A Reply