Avdo Huseinović: Suze muftije Zukorlića na dženazi u Potočarima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poznati bh. publicista, istraživač, autor brojnih dokumentarnih filmova, Avdo Huseinović, oprostio se dirljivim riječima od bivšeg sandžačkog muftije i kandidata za reisu-l-ulemu, aktuelnog potpredsjednika Narodne skupštine Srbije Muamera ef. Zukorlića.

“Otišao je s ovog svijeta čovjek zbog kojeg Bošnjaci moraju jednim drugima izraziti saučešće, hajtar, hatar… Pojava, britka pamet i gaziluk muftije Zukorlića ostaće kao neprolazna uspomena“, prisjeća se Huseinović, te nastavlja:

“Viđali smo se, razgovarali. Baška pamtim intervjue. Međutim, ima jedan detalj koji će mi ostati kao asocijacija na muftiju. Neprolazno pamtim njegove suze 11.jula 2011. na dženazi u Potočarima, kad su reis Cerić i muftija Kavazović (aktuelni reisu-lulema IZBiH) u kabur spustili sina jedinca srebreničke majke Kade Hotić. Vidio sam muftiju kako plače.

I plakao je još dugo poslije dženaze. Molim Gospodara svih svjetova da mu se smiluje”.

Dženaza ef. Zukorliću, koji je umro u subotu 06.11.2021. godine, klanjat će se u nedjelju 7. novembra nakon podne namaza u 12.30 sati na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, a ukop će se obaviti u selu Orlje kod Tutina.

Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Orljunavodi se na smrtovnici.

 

Radiosarajevo.ba

Share.

Leave A Reply