Bakir će pobijediti sve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nezrelost i bezidejnost opozicije, jako uporište u institucijama i velika stranačka infrastruktura uveliko će pomoći Bakiru Izetbegoviću i SDA na predstojećim opštim izborima u BiH. Kad se ovom pridodaju i antibošnjački potezi i stavovi najjačih opozicionih stranaka, Bakirova pobjeda je izvjesna.

Ono što je veći problem od Bakirove pobjede jeste jednoumlje. Nikakvih konkretnih pomaka nabolje nema ni u državi ni u F BiH a ni u kantonima i općinama gdje SDA vlada otkako je Bakir na čelu iste. Rijetke su općine gdje SDA vlada da nema korupcije i kriminala. Poltronstvo i licemjerstvo glavne su osobine koje trebate posjedovati ukoliko želite napredovati unutar i preko SDA. Bakira i Sebiju postaviti na nivo nekakvih bošnjačkih svetaca koji svojom bezgriješnošću predstavljaju spas za Bošnjake ali i BiH.  Realnost je drugačija. Bakir trenutno jaše na krilima Inzkovog zakona s kojim ni on niti SDA nemaju apsolutno ništa.

Prvi konkretan potez koji bi Bakir trebao povući da bi pokazao nekakav vid pokajanja i odricanja od štetočina i uhljeba jeste javno i transparentno odricanje od istih. Nikad to Bakir nije učinio. Upravo suprotno. Štiti Bakir Aliju Budnju, Asima Sarajlića, Amera Bukvića, Šemsudina Dedića. ..Iako zvanično nisu neki faktor, stvari na terenu dokazuju drugačije.

Upravo se ove štetočine pitaju za sve. Isisavaju budžetski novac gdje god stignu. Bestijalno troše narodnu muku i znoj. Bošnjačka politika se svela na zaštitu Sebije Izetbegović i Osmana Mehmedagića Osmice kao vitalnog nacionalnog interesa, a SDA je postala društvo dva lica. Bakira i Sebije.

S druge strane opozicija je još jadnija, sačinjena od od preletača i niškoristi da SDA izgleda kao najbolja moguća opcija. U ovakvom stanju će Bošnjaci dočekati naredne opšte izbore. Ništa se novo neće desiti. Stanje će biti sve gore.

Djela a ne riječi Bakire. A sve se svelo na riječi. Ovakvim načinom zasigurno ćeš osvojiti mandat člana predsjedništva BiH. I pobijedit ćeš sve. Pobijedit ćeš i Bošnjake koje navodno zastupaš, a čija je jedina želja bijeg iz domovine. Domovine koja je upravo zahvaljujući vama, bošnjačkim političarima iz svih stranaka od majke postala maćeha!

Share.

Leave A Reply