BAKIR IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO NA NAJTEŽE PITANJE: Šta će biti sa izlaskom Denisa Zvizdića iz SDA!?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Od Denisa Zvizdića očekujem da o svim nezadovoljstvima, drugačijim gledanjima, slabostima u SDA prvo razgovara sa mnom ili da to iznese pred organima stranke, pa ako ne postigne ono što mu je cilj, da sa kritikama izađe u javnost“, rekao je u pisanom intervjuu za “Nezavisne” Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

“Suviše je truda i vremena Zvizdić uložio u SDA i rukovodstvo stranke je to uvijek cijenilo”, naglasio je Izetbegović u intervjuu za “Nezavisne”.

Kako ocjenjujete izborne rezultate SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH?

SDA je pobijedila u Bosni i Hercegovini, a izgubila u Sarajevu. Sarajevo se, u stvari, sa ovim izborima svelo u prosjek kakav odranije imaju kantoni sa dominantno bošnjačkim stanovništvom.

Mnogo se posljednjih dana polemiše o istupu Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA. Šta zamjerate Zvizdiću?

Od Denisa očekujem da o svim nezadovoljstvima, drugačijim gledanjima, slabostima u SDA prvo razgovara sa mnom ili da to iznese pred organima stranke, pa ako ne postigne ono što mu je cilj, da sa kritikama izađe u javnost. Nadam se da će ubuduće biti tako, jer javni nastup traži i javni odgovor, a to nije dobro za stranku.

Da li je Zvizdić na pragu izlaska iz SDA, odnosno ako ne ode sam, da li ćete ga Vi razriješiti?

Ne bih rekao da je Zvizdić na pragu izlaska iz SDA, suviše je truda i vremena uložio u nju, i rukovodstvo SDA je to uvijek cijenilo predlažući Zvizdića na najodgovornije pozicije u državnoj strukturi. Mi nećemo razriješiti niti Zvizdića, niti bilo koga u SDA na osnovu javnih nastupa, SDA je demokratska stranka.

 

Share.

Leave A Reply