Bakir je ipak lider!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je nakon današnje sjednice Kolegija te stranke da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u Bosni i Hercegovini sa predsjednicima Republike Turske i Republike Srbije, te da se radi o pogrešnoj interpretaciji.

, Erdogan je u utorak sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem učestvovao na sastanku Vijeća za saradnju na visokom nivou između Turske i Srbije, održanom u Ankari.

On je nakon ovog sastanka govorio o situaciju u Bosni i Hercegovini. Turski predsjednik je jasno rekao da će zajedno sa Vučićem okupiti “tri lidera – Bošnjaka, Hrvata i Srba”, ne spominjući institucije BiH.

Odbio je Bakir Izetbegović vaninstitucionalno rješavanje krize u BiH. Samo putem institucija. To je veoma pohvalno i znak da predsjednik SDA sazrijeva u političkom smislu. Bilo kakvo rješavanje političke krize u BiH, van njenih institucija vodilo bi u produbljivanje iste, možda čak i u njen raspad.

Ono što nam zadnji potez turskog predsjednika Reççepa Tayipa Erdogana govori jeste činjenica koju su Bošnjaci odavno trebali znati. Bošnjaci samo Allaha imaju i Njegovog se užeta trebaju držati. Ujediniti se i zbiti redove. Jer jedino tako možemo sačuvati domovinu.

I dok je “trojki” glavni problem SDA i njen lider Bakir Izetbegović, Bakir se ipak bavi rješavanjdm konkretnih pitanja. Ima tu i grešaka, jer ko radi i griješi. Ono što bi predsjednik SDA trebao da uradi kako bi se SDA vratila u narod jeste da se riješi balasta poput Asima Sarajlića, Amera Bukvića i ostale bagre!

Share.

Leave A Reply