BANJALUČKA POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA Kažnjeno 454 pješaka i 240 pijanih vozača

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Policijska uprava Banjaluka, u cilju održavanja povoljnog stanja u bezbjednosti saobraćaja realizovala je ovih dana republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da su tom prilikom ukupno kontrolisali 455 pješaka, od kojih je za 454 utvrđeno da su počinili prekršaje za koje su im izdati prekršajni nalozi.

U okviru akcije kontrolisana su i 4.712 vozača, kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 3.227 vozača.

Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 240 vozača od čega jedan vozač zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 promila alkohola u organizmu, 124 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80, 77 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50, a 27 vozača je zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 promila – pojasnila je Mučibabićeva.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 11 „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Policijski službenici su testirali tri vozača zbog sumnje da upravljaju vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom je jedan vozač sankcionisan.

Takođe, realizovana je i regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme, kojom prilikom je zbog neposjedovanja zimske opreme sankcionisano 628 vozača.

– Policijska uprava Banjaluka će i u narednom periodu realizovati i sprovoditi akcije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a sve u cilju poboljšaanja stanja u ovoj oblasti. Takođe, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih pravila i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili svoj život i život ljudi u svojoj okolini – poručila je Mučibabićeva.

Share.

Leave A Reply