Bećirović pisao Izetbegoviću: Odlazak u Beograd bi bio velika greška, riječ je o podvali BiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarac SDP-a Denis Bećirović poručio je predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću da bi bila velika greška kada bi pristao na razgovor sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem o odnosu Bošnjaka i Srba.

Ocijenio je da bi Izetbegović, koji je predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, degradirao institucije Bosne i Hercegovine.”Mi imamo državu i ne smijemo je, svjesno ili nesavjesno, pojeftinjavati sumnjivim, parcijalnim i izvaninstitucionalnim potezima”, poručio je.

Bećirović, koji je delegat u Domu naroda državnog parlamenta, je ukazao da odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije trebaju urediti kako to priliči dvjema državama, a ne, kako je naveo, na plemensko-etničkim osnovama. Za njega je “sređivanje srpsko-bošnjačkih odnosa” podvala Bosni i Hercegovini kao državi.

“Za državu Bosnu i Hercegovinu neprihvatljive su teze o ‘sređivanju srpsko-bošnjačkih odnosa’ i ‘srpsko-bošnjačkom dijalogu’. To je opasna podvala državi Bosni i Hercegovini i krajnje je vrijeme da se prestane s takvom licemjernom politikom”, naglasio je.

Share.

Leave A Reply