Belivukov klan žrtve ubijao i zakopavao i u Vrdniku?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sumnja se da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koristio i kuću u vikend naselju u Vojvodini za likvidaciju otetih suparnika

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osim kuće strave u Ritopeku, kao i štek vikendica u Loznici i na Rudniku, navodno je imala tajnu kuću i u Vrdniku, a postoje sumnje da su pojedine žrtve upravo na ovoj lokaciji ubijene i zakopane.

Podsetimo, najsuroviji kriminalni klan na ovim prostorima, takozvana beogradska ćelija kavačkog klana, razbijen je u velikoj akciji 4. februara. Iza rešetaka našli su se vođe grupe, ali i još tridesetak njihovih vojnika. Istraga je do sada pokazala da su članovi grupe, pored kuće u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, ubili i samleli najmanje šest žrtava, imali štekove i u okolini Loznice, ali i na planini Rudnik, gde su u jednoj od vikendica pronađeni tragovi krvi.

– Sumnja se da ove kuće nisu jedine, te da su oni imali i štek u Vrdniku – kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Crna Gora

I tamo ubijali u vikendici

Podsetimo, crnogorski istražitelji su Belivuka, Miljkovića i još dvojicu članova njihovog klana optužili za otmice i likvidacije Damir Hodžića i Adisa Spahića u oktobru prošle godine.

– Hodžić i njegov rođak Spahić, koji nije imao veze s kriminalom, ubijeni su u vikendici u blizini Spuža – podsetio je izvor.

Crna lista

– Postoje indicije da su oni na ovu lokaciju takođe dovodili svoje žrtve, da su ih tu ubijali i zakopavali. Zasad se sumnja da je najmanje jedna osoba koja se nalazi na crnom spisku nestalih zakopana u Vrdniku, a istražitelji rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku tela – kaže sagovornik i podseća da su istražitelji zasad rasvetlili nestanak i smrt šestorice muškaraca, a da se sumnja da je spisak Belivukovih žrtava daleko veći.

Kuća, Veljko Belivuk
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Naš izvor dodaje i da je ozloglašeni klan imao svoje pipke na teritoriji cele Srbije.

– S obzirom na to da su takozvane štekove imali u samom Beogradu, Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ne isključuje se mogućnost da su i u Vojvodini imali svoju bazu – rekao je naš izvor.

Podsetimo, prošlog petka potvrđena je optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i članova njihovog klana, kojom se oni terete za pet ubistava – Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje. Žrtve su brutalno ubijene, iskasapljene i samlevene u industrijskoj mašini za meso koja je bila u tajnoj sobi u vikendici u Ritopeku. Samlevene delove tela su potom pakovali u džakove i bacali u Dunav.

kuća, Veljko Belivuk
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Kriptovani telefon

Mitić se zvao Posejdon

Nikola Mitić, kako se sumnja, imao je telefon sa Skajem i na toj aplikaciji je koristio nadimak Posejdon.

– Posle njegove otmice svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je u takozvanu klanicu namamio svog prijatelja Gorana Veličkovića, prvi put je ušao u kuću u Ritopeku – otkrio je izvor.

Mitić je, da podsetimo, otet ispred Ambasade SAD na Dedinju u avgustu prošle godine, jer je klan verovao da ih on prati i snima iz stana koji su navodno sada pokojni Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac iznajmili kod stadiona Partizan.

– Nikola Mitić je ranije navodno bio blizak s Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni s Vračara, a sumnja se da je prijateljstvo puklo kad je saznao da mu je Džoni silovao devojku. U pritvoru je upoznao Vukićevića, koji je Vušovića ranio, pa su se zbližili. Klan je Vukićevića i Šarca smatrao „škaljarcima“ i bili su u ratu – rekao je izvor.

Opremljene kuće

Pronađen i krevetac

U danima pre hapšenja klana policija je locirala vikendice u okolini Loznice i na Rudniku u koje su pripadnici grupe odlazili.

– Belivuk je čak uhapšen na putu za Rudnik, gde je, kako se sumnja, planirao da spali vozila korišćena u otmicama i likvidacijama žrtava – rekao je tada izvor.

Kuća na Rudniku, do koje je Kurir došao, bila je kompletno opremljena, a istražitelje je šokiralo što su u njoj pronašli dečji krevetac. Ništa drugačija situacija nije bila ni u kući u okolini Loznice, ona je takođe bila dobro opremljena.

– Inspektori su prečešljali obe lokacije, a ispitivalo se da li su tu dovodili otete muškarce – naveo je sagovornik.

Hapšenja traju

– Početkom ove nedelje istraga je proširena i u odnosu na nestanak i ubistvo Nikole Mitića, koji je nestao u Beogradu avgusta 2020. Zbog otmice i ubistva Mitića, koji je takođe usmrćen i samleven u kući u Ritopeku, uhapšeni su i Senad Rešović i Dejan Mihajlović, kojima je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal određen pritvor – kaže izvor i dodaje da su se oni branili ćutanjem:

– Na spisku osumnjičenih za ovaj zločin su i Belivuk i Miljković, ali i Srđan Lalić, kao i Bojan Hrvatin, koji je u međuvremenu postao svedok-saradnik i otkrio detalje o zločinima. Svi oni će biti ponovo privedeni na saslušanje.

 

Share.

1 komentar

  1. It should be remembered that most of the pharmacological options for ED treatment do not influence the progress of the underlying pathophysiology and do not cure the disease. stromectol pill Canadian Bull 100

Leave A Reply