“BEZGREŠAN NAROD”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dođu tako vremena da pametan zašuti, a budala urliče. A ne treba tako. Jer dok pametni šute, budale kolo vode.

Negiranje genocida je možda i gore od samog genocida, jer otvara vrata novim genocidima i zločinima. Zaborav genocida je takođe gori od samog genocida, pogotovo ako je žrtva genocida ta koja zaboravlja.  Ne treba generalizirati niti jedan narod, međutim vrlo malo je naših komšija Srba koji su spremni da se suoče s istinom, priznaju je i žive s njom. Istina je da je Srbija vršila agresiju na BiH, da je tzv. RS genocidna tvorevina. Isto tako istina je da BiH i Bošnjaci nikad nisu vršili agresiju na Srbiju, Hrvatsku ili Crnu Goru. Kamoli da su pokušali izvršiti genocid. Velika je to razlika.

Kad čovjek s distance i vremenske, ali i fizičke posmatra situaciju i događaje na prostoru bivše Jugoslavije, ali i BiH nameće se jedan zaključak. Srbija je generator zločina i ratova na ovim područjima. Laž je vjera poklonika velikosrpske ideologije. Mitovi i lažne legende su im duhovna hrana, a ratni zločini i pljačka ono od čega žive.

I ma koliko da su vršili genocid, ratne zločine, organizovano, u ime svekolikog srpstva nikada neće da priznaju grešku, da traže oprost od žrtava. Naprotiv, poput robota ponavljaju laži kojima su zadojeni.

Danas kada je srusena crkva u dvorištu nane Fate Orlović, žene kojoj su mnogobrojni članovi porodice pobijeni od strane komšija i agresora iz Srbije, genocidaši prijete. Ponovo prijete. Ne praštaju istinu, laž ne zaboravljaju. Jer laž je ono čime su zadojeni.

Ustvari oni vjeruju da su nebeski narod. Početak i kraj svega. Mini božanstva koja i kad zlo čine drugima to zlo pretvaraju u dobro. ” BEZGREŠAN NAROD”.  Narod koji ima pravo da ubija, kolje, siluje, pljačka u ime Velike Srbije. U ime četničke ideologije i svekolikog srpstva. Svi drugi su podređeni da budu ubijani,silovani i pljačkani. Pogotovo Bošnjaci. I po toj potpuno uvrnutoj cetničkoj ideologiji trebali bi Bošnjaci biti zahvalni komšijama Srbima što ih kolju, ubijaju i pljačkaju. Jer ” bezgrešan narod” može sve!

Glas naroda

Share.

Leave A Reply