Biće rata kažu svi, al’ Bakir će umrijeti od ljubavi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biće rata kažu svi, al’ Bakir će umrijeti od ljubavi

Nekad je ove stihove pjevao Boris Novković, lijepoj Tamari. Ostao je Boris živ i nakon rata,a valjda je prebolio i Tamaru. Ostao je i Bakir Izetbegović živ nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem,samo hoće li Bošnjaci preboljeti ovu sramotu koju je Bakir napravio narodu kojeg predstavlja.

Jasno je i pticama na grani da je Šefik Džaferović tek maskota koja čuva mjesto svom stranačkom predsjedniku, a u javnosti govori kad ga  Bakir ” navije”. Jasno je da je svojim odlaskom Vučiću na noge legalizirao nelegalne Čovićeve i Dodikove zahtjeve. Jasno je da Vučić ostvaruje projekt “srpskog sveta” mudro i lukavo. Napravi Bakir od Vučića neprikosnovenig lidera “Otvorenog Balkana”. A taman se i opozicija počela okupljati oko njega i SDA.

Bio je doduše i Dodik kod Milanovića. Da mu prenese pozdrave od vožda Vučića. I srpsko-hrvatsko cijepanje Bosne i Hercegovine preko leđa bošnjačke sirotinje može da počne. Isparit će Bakirovi jurišnici negdje vani poput nedodirljivog Amera Bukvića. Nakupili su se novca s leđa bošnjačke sirotinje obezbijedili i praunučad i projekti ” Velike Srbije” i “Velike Hrvatske” mogu da počnu.

Bošnjacima koje Bakir tako srčano predstavlja ostaje lažna nada kako će ih EU zaštititi. Jer zivoti Bošnjaka nisu ni bitni. Sva probošnjačka politika koju je Bakir u proteklom periodu vodio svodi se na spašavanje tri guzice. Sebijine, Asimove i Osmicine. Jer da nije njih troje, izgleda ne bi ni Bošnjaka bilo.  Ljubav je to.

Izgleda da bi stari ratnik skupa s narodom kojeg predstavljà mogao umrijeti od ljubavi. Ljubavi prema tri guzice.

Share.

1 komentar

Leave A Reply