Bihać: Belkisa optužena da je suprugu zarila nož u grudi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Belkise Midžić (63) iz Bihaća zbog sumnje da je lani nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba kuhinjskim nožem ubila supruga Hrustu Midžića.

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona joj stavlja na teret da je 71-godišnjeg supruga ubila 1. marta 2020. godine, oko 21.30, u naselju Midžića mahala, Bihać. Zločin se desio u kući, gdje je optužena živjela u zajedničkom domaćinstvu sa su-prugom.

Prema navodima optužnice, ubistvo se desilo nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa suprugom te mu je optužena, u namjeri da ga usmrti, zadala ubodnu ranu nožem.

“Kuhinjskim nožem sa drvenom drškom ukupne dužine 38,2 cm, dužine sječiva 23,2 cm, zadala je oštećenom ubodnu ranu u predjelu grudi. Pri tom je oštećeni zadobio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu, koja je bila takvog karaktera da je zbog naglog iskrvarenja u srčanu kesu brzo dovela do smrtnog ishoda kod oštećenog Hruste Midžića”, navodi se u optužnici.

Kako su naveli iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, osnovanost predmetne optužnice je potvrđena sprovedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine i patologije.

Podsjetimo da je, prema ranijim informacijama iz istrage, optužena kobnog dana nazvala Policijsku stanicu Bihać i prijavila nasilje u porodici.  Belkisa je tvrdila da ju je suprug napao i policiju je sačekala van kuće, a patrola je po dolasku zatekla tijelo 71-godišnjaka i žena  je uhapšena jer je imao ubodne rane na grudima.

Share.

Leave A Reply