Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić hitno odvezen na transplantaciju srca u Zagreb

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić jutros je hitno odvezen za Zagreb gdje će mu tokom dana biti izvršena transplantacija srca, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je rekao izvor blizak bivšem gradonačelniku, jutros je stigao poziv iz zagrebačke bolnice da je pronađeno srce zanjega i helikopterom je odmah odvezen u hlavni grad Hrvatske.

“Jutros rano su iz zagrebačke bolnice javili da su mu našli srce i odmah je hitno helikopterom odvezen u Zagreb, jer od trenutka kad mu je javljeno, u roku od četiri sata mora biti u bolnici na operacijskom stolu”, kaže za Klix.ba izvor blizak bivšem gradonačelniku.

Dodaje kako je već ranije rečeno da se radi o zahtjevnoj operaciji koja će trajati satima, a da će proces oporavka biti oko godinu.

Inače Bešlić je zbog hroničnih problema s kardiovaskularnim sistemom više puta operativno tretiran u Bosni i Hercegovini, ali i u inostranstvu.

Ljubo Bešlić je rođen 17. jula 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine, te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u historiju kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada.

Nakon jednog od povrataka s liječenja u Gradskoj vijećnici Mostara je kazao kako su pozicija gradonačelnika i rad bez Gradskog vijeća najveća kazna koju neko može dobiti i da je upravo to utjecalo na njegovo zdravlje.

Izbori u Mostaru su nakon 12 godina održani 10. decembra 2020. godine, Gradsko vijeće je profunkcioniralo 5. februara ove godine, a 13. februara je za novog gradonačelnika izabran Mario Kordić.

Share.

Leave A Reply