BORBA ZA GRAĐANSKU BIH NASTAVAK JE POLITIKE r. PREDSJEDNIKA A. IZETBEGOVIĆA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik A. Izetbegovića još je 6.10.'91., kada je vidio kakvo se zlo sprema, jasno pokazao da želi BiH kao državu svih svojih građana, tj. građansku državu.
Nakon odluke Predsjedništva SFRJ o općoj mobilizaciji, pozvao je bosanske mladiće “da ne dižu ruke jedni na drug, da ne pucaju jedni na druge.” Nije ih prebrojavao po nacionalnosti, vidio je ih je kao ravnopravno građane koji žive u istoj državi, a država svih svojih građana je- građanska država, nikakva “islamska država u srcu Evrope,” kako to po regiji i svijetu pronode u Zg. i u Bg., šireći opasnost od tzv “islamofobije, ” i ” Islamizacija BiH.”
ISLAMOFOBI BEZ POKRIĆA!
Pod plaštom izmišljene “islamske opasnosti,” govore o “bosanskim muslimanima,” kao o nekoj vjerskog sekti, na koju bi bi ih najradije sveli sve Bošnjake. Najbrojniji narod sveli bi tek na “vjersku sektu!”
“Pojam,” nacionalno ime Bošnjak, kao da je nestao u hrvatskom i srpskom vokabularu, osim kada baš moraju strogo službeno. . Naravno da su Bošnjaci -(i) muslimani, ali nisu nikakva sekta, već najbrojnija vjeroispovijest, (i narod) u državi, koju ne”oduzimaju” drugima, ni onima koji bi ju oduzeli njima.
KAKO VJEROVATI vjerovati Dodiku koji se pokušava dodvoriti muslimanu Erdoganu u Turskoj, dok mu u BiH smetaju hodže koji “arlauču iz džamija?”
KAKO VJEROVATI MILANOVIĆU nakon fućkanja, parfema i sapuna…. Kako mu vjerovati da želi cjelovitu BiH nakon što je dodijelio odličje generalu koji je u BiH optužen za jezive ratne zločine, kojima je i ubijao i dijelio Bosnu.
Govoriti danas da Bošnjaci žele islamsku državu u srcu Europe, samo je krinka za nove pokušaje podjele BiH, u kojoj bi
“muslimanima” ostao tek onaj fildžan zamišljen još 90-ih.
Ali, pri tome se treba prisjetiti riječi i vizije r. predsjednika A. Izetbegovića, o tom fildžanu – jezgri oko kojeg će se kaf’ tad’, opet okupiti cijela Bosna i Hercegovina. Tako je mogao govoriti samo državnik koji se bori za svoju državu, koji je imao je politički instink, političku snagu, znanje, srčanost, ali tiho, kako i priliči istinskom mirotvorcu.
Predsjednik Izetbegović je to bio, ali su njegovo mirotvorstvo pogazili oni koji su željeli rat, da mu podijele državu.
Da se to ne dogodi, treba nastaviti njegovu borbu za građansku BiH, u kojoj njezini “mladići neće dizati ruku jedni na druge.” Rahmetli predsjednik je htio: mirnu i sretnu Bosnu i Hercegovinu, svih njezinih građana, a to nije nikakva islamska, već građanska država.
R. Predsjednik je to “vidio” i govorio još ‘91. a 2021. podsjeća na’ 91.

Share.

Leave A Reply