Bura u Parlamentu BiH: SDA ruši Zvizdića, ali on ima tajni plan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kao ključni razlog za ovakvu akciju SDA ti izvori navode činjenicu da bi Denis Zvizdić 8. avgusta trebalo da preuzme funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, što bi praktično značilo da postaje jedan od tri ključna čovjeka u državi i to mu otvara mogućnost svog daljeg promovisanja, kako u BiH, tako i u kontaktima sa predstavnicima EU i drugih svjetskih i regionalnih predstavnika

U toku je velika akcija Izetbegovićeve SDA da na narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja će biti održana 27. jula, smijeni Denisa Zvizdića sa mjesta zamjenika predsjedavajućeg ovog doma – otkrivaju odlično obaviješteni politički izvori iz bh. Parlamenta.

 

Isti izvori tvrde da se obavljaju i veliki pritisci i lobiranja na poslanike SDA, ali za sada Izetbegoviću ne ide baš dobro u toj nakani, jer bi od 10 poslanika SDA njih četiri ili pet moglo stati na Zvizdićevu stranu, navodi Raport.

 

Kao ključni razlog za ovakvu akciju SDA ti izvori navode činjenicu da bi Denis Zvizdić 8. avgusta trebalo da preuzme funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, što bi praktično značilo da postaje jedan od tri ključna čovjeka u državi i to mu otvara mogućnost svog daljeg promovisanja, kako u BiH, tako i u kontaktima sa predstavnicima EU i drugih svjetskih i regionalnih predstavnika.

 

Ali, dodaju izvori Raporta, ni Zvizdić ne sjedi skrštenih ruku, jer je svjestan šta mu SDA sprema pa i on lobira da spriječi SDA u svojoj nakani, ali sprema i jedan tajni protivudar.

 

Po ocjeni ovih izvora od toga da li će u tom nadmetanju pobijediti Izetbegović ili Zvizdić zavisit će mnoga buduća dešavanja ne samo u u Parlamentu BiH, nego i u BiH.

 

(DEPO PORTAL/dg)

Share.

Leave A Reply