Čavaljuga će morati otići – ako ne zbog krivičnih prijava, onda jer će je natjerati Sebija što je dozvolila povratak prof. Gavrankapetanovića na fakultet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Semru Čavaljugu smjenio je sa pozicije dekanese Medicinskog fakulteta u desetom mjesecu 2018. godine Rifat Škrijelj, no ona je nastavila obnašati tu funkciju sve do danas.

Škrijelj je istakao kako je Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta nju nelegalno izabralo i da je ono krivo za svu štetu koja je nastala.

Bilo, kako bilo, uprkos nekoliko krivičnih prijava sa kojima je opterećena, ali i novčanih kazni koje su došle na njenu i adresu medicinskog fakulteta zbog neizvršavanja presude kojom se prof. Ismet Gavrankapetanović davno trebao vratiti u nastavni proces. Čavaljuga se i dalje nalazi na poziciji dekanese Medicinskog fakulteta.

Tome se izgleda teško moglo stati u kraj pravnim putem, ali nakon što je Čavaljuga konačno provela odluku suda i naložila vraćanje prof. Gavrankapetanovića na fakultet, čini se da će od pravne zapovjedi biti efikasnija Sebijina zapovjed.

Naime jučer je održan sastanak šefova katedri na tom fakultetu koji su potrebu za istim okarakterisali kao “hitnu” i to baš isti dan kada je prof. Gavrankapetanović prema rasporedu održao prvo predavanje svojim studentima.

Tema sigurno nije nedostajalo, a zasigurno jedna od nezaobilaznih bila je ovoga puta biti i Čavaljugina pozicija. Ona do sada nije smetala Sebiji i njenim satelitima, ali bi sada, nakon što je vratila u nastavni proces prof. Gavrankapetanovića, mogla odjednom postati problematična. Nema sumnje da bi takav stav prof. Izetbegović podržale sve njene kolege sa KCUS-a.

“Nema me deset dana i vi odmah neko sr*nje napravite”, rečenica je koju je profesorica Sebija Izetbegović, prema informacija Raporta, izgovorila tokom višesatnog sastanka na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Semra Čavaljuga je čini se svoje dane na ovoj poziciji “odbrojala”, jer se odvažila i donijela ispravnu odluku.

Share.

Leave A Reply