Čavara prihvatio poziv Republike Srpske na razgovor o budućnosti BiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prihvatio je poziv Republike Srpske na razgovor o budućnosti BiH i kaže da razgovore o budućnosti BiH “vidi kao dobru namjeru iz Republike Srpske i nasušnu potrebu Hrvata”, javio je RTRS.

– Mislim da je jasno da je razgovor, u ovom formatu, naroda i entiteta neophodan. Bez obzira na to što neki osuđuju taj postupak, ja ga smatram dobronamjernim – rekao je Čavara za RTRS i istakao da ga stavovi SDA ne obavezuju.

Čavara je na ovaj način otkrio namjere HDZ-a da pomogne SNSD-u u pokušaju slabljenja Bosne i Hercegovine i Bošnjaka. Ovdje je igra jasna, Čavara kao predsjednik Federacije BiH planira zloupotrijebiti tu poziciju kako bi se stvorio privid da Federacija ipak učestvuje u procesu razgovora o budućnosti BiH koji nameće Milorad Dodik i nejgova stranka, a koji u konačnici ima samo jedan cilj podjelu naše zemlje.

HDZ je još jednom dokazao da vjerno prati svog saveznika SNSD i da će se njihov niz blokada i udara na Bosnu i Hercegovinu nastaviti još žešćim tempom.

 

Share.

Leave A Reply