Četnik i (po))četnik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mile Srbine. Draško Srbine. Četništvo vam ne gine.

Svi koji su mislili da će s dolaskom mlađahnog Stanivukovića na čelo Banja Luke prestati četnička i ratnohuškačka retorika prevarili su se. Gdje je Dodik stao, Stanivuković je nastavio. Obojici je glavni grad Beograd, a njih dvojica dva velikosrpska suncokreta koji se prema Aleksandru Vučiću, suncu četnika, okreću.

Obojica su populisti. Obojica se dodvoravaju poklonicima četničke ideologije, kojih u bh entitetu nastalom na genocidu ne fali.

Obojica su se kad im je bilo potrebno da se dodvore međunarodnoj zajednici slikali u “bošnjačkom Sarajevu” , a kada su došli.na vlast u genocidnoj tvorevini, počeli su se odricati bilo kakve veze sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.

S druge strane ni četniku Dodiku ni (po)četniku Stanivukoviću  ne smeta ni Sarajevo, ni Bosna i Hercegovina a ni Bošnjaci kad je novac u pitanju.

Znači sva velikosrpsja i četnička retorika je za naivne glasače koji puše velikosrpske i četničko-(po)četničke fore i fazone. Ta to vrijeme njihove vođe i voždovi se enormno bogate, spremni da prodaju i srpske mitove i Srbe bogatim Arapima!

Share.

1 komentar

Leave A Reply