Čolpa: Palmerov plan je potpuni debakl politike Izetbegovića i Komšića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zastupnika u Parlamentu FBiH Nihad Čolpa obratio se povodom dolaska specijalnog izaslanika SAD-a Palmera i najave reforme izbornog zakona.

“Palmerov plan za Bosnu i Hercegovinu je potpuni debakl politika Izetbegovića  i Komšića.  Ako Izetbegović i Komšić nisu bili sposobni isposlovati bolje početne uslove kod Bajdenove administracije u razgovorima oko izmjena Izbornog zakona, kako možemo očekivati da će korist za državu donijeti kod neke buduće administracije ili države koja nije privržena kao SAD?

Izbor Palmera je jasna poruka da Izetbegović i Komšić nemaju podršku SAD koju su očekivali bez da se usude bilo šta konkretno uraditi kad su u pitanju odnosi zvaničnog Sarajeva sa Washingtonom i da njihovu nekompetentnost i nerad možemo platiti po visokoj cijeni.

Izetbegović i Komšić dovode nas u poziciju da izgubimo posljednjem saveznika. Polako ali sigurno palestiniziraju dio teritorije unutar BiH i tako ubijaju posljednju nadu da se  ranjivo bosanskohercegovačko društvo može oduprijeti daljnjoj razgradnji države.

Međunarodna izolacija Izetbegovića i Komšića mora potaknutni radikalnu promjenu politike i mentaliteta. Promjena se ogleda u smjeni onih koji su nas na unutrašnjem i vanjskom planu doveli u skoro beznadežnu poziciju palestinskog mentaliteta profesionalne žrtve što je preduslov da iz odbrambenog stava preuzmemo inicijativu i da konačno na političkoj tabli vučemo poteze bijelim figurama.” napisao je Čolpa u saopštenju.

Program N1 

Share.

Leave A Reply