Čović o problemu s Lavrovom: Komšić i Džaferović rade po uputama lidera SDA

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović govorio je za vijesti RTL televizije o posjeti Sergeja Lavrova BiH te o odbijanju susreta Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa šefom ruske diplomatije.
Na konstataciju novinara da tokom jučerašnje posjete Sergeja Lavrova u sjedištu Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu nije bila istaknuta zastava BiH, Čović je odgovorio kako je zastava bila tokom sastanka u Predsjedništvu.

“Na jednom sastanku je bilo zastave Bosne i Hercegovine, na sastanku u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine kad je gospodin Dodik primio ministra kao predsjedavajući Predsjedništva BiH. To je već uhodana procedura tako da sa te strane nije bilo iznenađenja. Kad sam se ja sastao s gospodinom Lavrovom u Sarajevu, naravno, bila je zastava BiH”, rekao je Čović.

Osvrnuo se i na odluku Željka Komšića i Šefika Džaferovića da se ne sastanu sa Lavrovom zbog jučerašnjih dešavanja tokom posjete ruskog diplomate Vladi RS-a.

“Ne bih ja rekao da je ona uopšte zbog tog susreta napravljena tako. Ona je danas u funkciji puno aktivnosti koje se dešavaju oko ključne stranke Bošnjaka u BiH čija dva bošnjačka člana predsjedništva djeluju u skladu sa uputama predsjednika SDA. Tako da je to dio jedne sinhronizacije”, poručio je Čović za RTL.

Share.

Leave A Reply