ČOVIĆEV PORTAL NAPAO ERDOGANA: Zašto je razgovarao s Komšićem a nije sa Dodikom i Džaferovićem”?!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarali su telefonom. a mostarski portal HMS, pod kntrolom Čovića, javno se pita “što je time turski čelnik želio poručiti”?

U priopćenju ureda turskog predsjednika, koje je prenijela Anadolija, navodi se da su Erdogan i Komšić razgovarali o dodatnom jačanju odnosa Turske i Bosne i Hercegovine te o regionalnim pitanjima.

Erdogan je tokom razgovora kazao da Turska pruža svaki vid podrške jedinstvu, integritetu, stabilnosti i miru u Bosni i Hercegovini te da će to činiti i ubuduće.

HMS konstatira da Iz priopćenja nije jasno ko je koga nazvao.

HMS se pita zašto je predsjednik velike Turske Erdogan razgovarao s Komšićem a nije s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je al pri njegovoj funkciji, ili bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, ili, pak s njegovim stranačkim šefom liderom Erdoganu ideološki bliske i naklonjene Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

-Osim ako nije želio javno pokazati da je pokrovitelj bošnjačke hegemonističke politike i majorizacije Hrvata u BiH, čiji je Komšić istrument, sumanuto rezonira Čovićev portal

Share.

Leave A Reply