Čovjek čija je obnovljena kuća oštećena: ‘Tata je građevinar, upozoravao ih je. Znate li što su mu rekli?‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Tata je apelirao na nadzornika, a on mu je odgovorio da će mu biti dovoljno ‘dva sa jedan‘, mislio je na grob‘

Tata je bio građevinar, upozoravao je da se loše radi, kazao je Tomislav Šubić iz Strašnika za N1. Država mu je obnovila kuću 1997., a sad je stradalo krovište.

“Sve što su napravili, napravili su lošije, na brzinu, nadzor je bio na papiru, ali to nema veze sa specifikacijama. Armatura koja postoji u betonskim stupovima nije adekvatno povezana sa željezom iz deke. Napravili su podloge koje su puno lošije. Apelirao je i na nadzornika, a on mu je odgovorio da će mu biti dovoljno “dva sa jedan”, mislio je na grob”, rekao je Šubić i opisao situacije koje je nakon potresa doživio:

“Dolazi i policija sad, jedan je prije par dana rekao da bi trebalo pola sela zapaliti. Rekao je da se stvaraju gužve zbog mene, zbog moje obitelji… I statičari su nam se smijali u lice i rekli da možemo mi tu živjeti, ali to mi nitko ne može garantirati. Nisu svi takvi, ali nažalost bilo ih je.”

“Nitko nije tražio oca da potpiše završni atest ili primopredaju objekta. Ja sam bio drugi razred srednje škole. Kad smo dobili namještaj, podrazumijevalo se da je gotovo. To je bilo stihijski, puno se kralo, nitko tome nije mogao stati na kraj. Mi smo bili u zanosu, htjeli smo se vratiti na svoje”, dodao je za N1.

Zahvalio se kroz suze svima koji su pomogli, a bilo ih je, kaže, ne zna ni izbrojati.

 

Share.

Leave A Reply