CRNI DAN ZA SRBIJU: Vučić objavio koliko ima novozaraženih od korona virusa u Srbiji

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Aleksandar Vučić nakon završene sjednice Predsjedništva SNS istakao je da je očigledan porast obolelih od koronavirusa u Srbiji i apelovao na građane da se adekvatnije pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

Danas je težak dan za Srbiju, iako je vikend i ljudi se manje testiraju, ovo će biti jedan od najtežih dana za sve nas. Danas će biti između 600 i 700 novooboljelih od korona virusa – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će dvije nove kovid bolnice, u Batajnici i Kruševcu, biti završene do 1. decembra i biće apsolutno spremne da prime sve oboljele od koronavirusa. Prvi pacijenti se u tim bolnicama očekuju do Svetog Nikole, tačnije do 19. decembra.

Da podsjetimo juče je u Srbiji je od posljednjeg izvještaja korona virusom zaraženo još 757 osobe, a testirane su 6.882 osobe.

U poslednja 24 sata preminule su 3 osobe, a 23 pacijenta je na respiratoru.

Jučerašnji podaci pokazuju skok u broju novozaraženih za 178 pacijenata u poređenju sa jučerašnjim danom, kada je testirano 8.209 ljudi, 579 bilo pozitivno, a troje preminulo.

Novi.ba/SD

Share.

Leave A Reply