Cuco

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ljudaka veličina ogleda se i u sposobnosti traženja oprosta. Naš portal zasigurno veliki, kako po broju pratilaca na facebooku, tako i po spremnosti da tražimo halal. A halala tražimo od gospode Nijaza Kadirića koji je prvi smogao snage da podnese krivičnu prijavu protiv Cuce. Da ” Glas naroda” nije “gurao” Cucu, Nijaz bi možda bio načelnik Sanskog Mosta. Zatim  gospodinu Farisu Hasanbegoviću jer smo i njega oštetili. I na kraju izvinjavamo se Muhamedu Zekotiću koji je zbog naših hvalospjeva o Cuci počeo ponovo tonuti u kriminal s Erminom Cucom Karićem. Pa da krenemo ispočetka:

 

Priču o Udruženju građana za bolji Sanski Most (skraćeno UGSM) i njegovom neprevaziđenom i izrazito popularnom “predsjedniku – humanitarcu svjetskog glasa” Erminu Kariću poznatijem još i kao Cuco, donosimo od njenog početka. Kako je i red. Upravo je namjera ovog serijala da javnosti predoči istinu o ovom lažnom humanitarcu i oberkriminalcu svjetskog ranga.

Naravo da ćete se ovdje zapitati otkud da mi na našem portalu pišemo i da smo već pisali protiv Ermina Karića Cuce, a u kampanji za načelnika opštine Sanski Most je upravo on – Cuco bio naš favorit. Njega je naš portal svakodnevno u kampanji pozitivno tretirao pušući mu vjetar u leđa i podržavajući ga sasvim otvoreno kao „najboljeg“ načelničkog kandidata u Sanskom Mostu. I iznenađujući je broj glasova koje je osvojio (1283), što je u odnosu na megakorupcionaša Zekotića pet puta više.

Kako je trajala kampanja i Cucini javni istupi, na mail adresu našeg portala su svakodnevno stizali dopisi i razne prijave protiv ovog humanitarca iz Sanskog Mosta. Svemu tome nismo pridavali važnost jer smo jednostavno bili zauzeti praćenjem kampanje u svim krajiškim opštinama. Tek smo nekoliko mjeseci poslije kampanje počeli otvarati arhivu od više stotina stranica u kojoj socijalno ugrožene osobe, te liječeni i bolesni krajišnici (imenom i prezimenom) obrazlažu svoja lična i negativna iskustva sa lažnim humanitarcem Cucom.

Iskustva sa Cucom koji se od skromnog stolara koji je preživljavao kraj s krajem pretvorio u jednog od najbogatijih Sanjana i Krajišnika.

Sve je ovo bio razlog da smo se opredijelili da objavimo sve ovo što smo o Cuci dobili i što su nam naši čitaoci imenom posvjedočili.

Ujedno se želimo na kraju prvog dijela zahvaliti bivšem ministru privrede u Vladi USK gospodinu Nijazu Kadiriću na podnošenju krivične prijave protiv prijašnjeg stolara Karića. Možda je to i jedini potez hvale vrijedan, nedavno “razvojačenog ministra” Kadirića.

I ova prijava sa svim dokazima nam je dostavljena u cjelosti na uvid.

 

Ermin Karić Cuco inače rodom iz Trnove od oca rah. Jasima i majke Šide, malo široj javnosti postaje poznat nakon osnivanja Udruženja građana za bolji Sanski Most davne 2010. godine. Do tada se za njega nije znalo.

 

Zajedno sa nekolicinom tadašnjih istomišljenika, osniva udruženje koje za cilj ima borbu protiv korumpirane vlasti. Barem oni tako kažu. Na čelu udruženja tada se pored njega nalaze još i Amir Islamčević, Jasmin Kasumović Mayor i Flamenko Bahtić. Sa tadašnjim udruženjem uspješno “koketiraju” i Amir Kurbegović zvani “Grijoglav”, Ekrem Pašić, oficir vojske RS-a Ramo Nalić (ideolog pokreta), Senudin Safić zvani Tupoglavi, Nađa Nukić, Nihad Ključanin i drugi.

 

Udruženje u godinama poslije osnutka organizuje brojne proteste, kako u Sanskom Mostu, tako i u Bihaću, sa kojih šalju poruke protiv političara, da bi na kraju svi završili u politici, što najbolje svjedoči da je njihova misija borbe za socijalna prava svojih sugrađana definitivno bila lažna. Znali su se u nekim okolnostima dizati i protiv pravosuđa, posebno onda kada su njihovi predmeti korupcije i raznih vrsta zloupotreba bili aktualizirani.

 

Kako je UGSM osnovan u Sanskom Mostu na adresi porodice Karić Adele i Ermina u Prijedorskoj na broju 92b, s vremenom je i logično bilo da ono poprimi stvarne oblike porodičnog kućnog udruženja.

Nakon više od decenije netransparentnog rada, selidbe po raznim kancelarijama, bez bilo kakvih izvještaja i završnih računa, udruženje konačno tek 2019. godine u Ministarstvu pravde Unsko-sanskog kantona vrši promjene u sastavu rukovodstva.

 

Kako i priliči porodičnom udruženju, kao ovlaštene osobe za zastupanje navode se supruga dotadašnjeg predsjednika Adela i sin Amel, koji dobija značajnu poziciju i predsjednika Skupštine. Iz svega ovog je jasno u ime koga i za čije interese će djelovati uspostavljeno porodično udruženje.

 

Sve izmjene umjesto na Izvještajno-izbornoj skupštini, desile su se samo u glavi prijašnjeg stolara Karića, a potom su prebačene na bijeli papir – formata A4.

 

Davno su ljudi kazali da papir trpi sve.

 

„JA I NAROD“

 

Paralelno sa ovim “značajnim” promjenama u rukovodstvu udruženja prijašnji stolar Karić, osniva i prvi lokalni politički subjekt kojeg naziva “Narodni pokret”. On uglavnom sve što radi, radi u ime „naroda“. A u ime tog naroda je za kratko vrijeme stekao bogatstvo koje se samo sanjati može. Sve u ime naroda i pod izgovorom „ja i narod“.

 

Osim profesionalnog fotošutinga sa kandidatima koji se potom NEĆE naći na listi za Opštinsko vijeće, ništa se značajno i nije desilo. Ostaje žal za izvjesnim „Mungom“, kojem su Sanjani sigurno bili spremni dati svoje glasove zbog čega su ga Cuco i Amir i eliminisali sa liste. Svjesni da će osvojiti glasova samo za jedan mandat, što se i desilo na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

 

Šta je zapravo osnovna misija stolara Ermina Karića Cuce, na koji način je organiziran njegov i porodični UGSM, šta je Narodni pokret, i na kraju, kako je ova dobro uigrana simulirajućo-humanitarna ekipa za sebe osigurala materijalnu korist veću od nekoliko stotina hiljada eura, pišemo u narednim nastavcima. A biti će ih mnogo.

Share.

10 komentara

  1. 91 A similar observation of pulmonary embolism incidence was confirmed in a more recent series after only 12 weeks of treatment. nolvadex cream I believe that for a long time, the fierce battle in the mobile phone industry will be the most talked about topic after dinner.

Leave A Reply