Cuco u raljama života!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poput junakinje Štefice iz ex Yu filma,  “Štefica Cvek u raljama života”, našao se i naš Cuco u neobranom grožđe. Tačnije između Sigmunda Freuda i Luciusa Senece. Između Asima Kambera i Mide Dedića. 

Iako je osvojio značajan broj glasova sa svojom novoosnovanom strankom koja je prošle godine postala i parlamentarna stranka Gospodin Ermin Cuco Karić se našao na udaru pojedinaca u Sanskom Mostu. Prije svega onih pojedinaca koji su podržavali kandidata NB i aktuelnog ministra u Vladi USK Nijaza Kadirića.

I onda se ti isti pojedinci na jednoj od mahalskih trač sesija dosjete da  bi trebalo oplesti po Cuci. I ko drugi do Mido Dedić. I umjesto da objektivno opiše postizborno stanje u Sanskom Mostu, moguće koalicije, pa čak i da pokuša da ujedini opoziciju Sanskog Mosta, Mido je pokušao biti Sigmund Freud.  I tako kao psiholog u pokušaju umjesto bar da izanalizira Cucu kao fenomen jedne čaršije i vremena u kojem živi, Mido je popljuvao jedinog narodnog kandidata u Krajini i njegove glasače. Ispadoše ljudi koji su glasali za Cucu psihijatrijski slučajevi. Tužno i žalosno.

S druge strane u sinoćnjem blogu, sanski političar i predvodnik antihozanovske politike, Asim Kamber u svome pokušaju da obrani Cucu od Mide, ali i 1500 građana Sanskog Mosta koji su glasali za Cucu, od slavnog filozofa Luciusa Senece zaglavio na Hozanovim neostvarenim seksualnim fantazijama. I umjesto da obranu fatalne Poljakinje Pauline Janusz prepusti svome bivšem predsjedniku Šemsudinu Dediću koji je Poljakinju i doveo u Bihać, on sa Cuce ode na Paulinu. A Paulina k'o Paulina, sve ih zavela.

I tako sinoć vaskrsli Kamber umjesto da stane u obranu svojih sugrađana, zapeo na Paulini.

I šta se dešava. Mido Cucu razapeo, a Kamber na Paulini zapeo. Jedan razapinje, drugi odapinje. A Cuco odavno u raljama života. Radi. Ne miruje. Pored stalne borbe za život i stolarskog zanata kojim se bavi, našao je Cuco i vremena za narod. Narod i migrante. I pomaže Cuco narodu da preživi, da se liječi. I migrantima da prežive hladnu zimu krajišku. Svima Cuco pomaže. I narod stoji uz Cucu. I sanski i bosanski. A Midi bi pametnije bilo da umjesto da Cucu razapinje pomaže jadne migrante i radi protiv antimigrantske politike koju predvodi Hozanova Asda.  A zar i sama fatalna Paulina nije migrant? Doduše legalni, ali ipak migrant.

Pomozi dragi Mido Cucu, i ne pravi od Sanskog Mosta kasabu, a od Cuce predstavu poput one socsatirične ” Hamlet u Mrduši donjoj”!

Share.

Leave A Reply