Da li je na pomolu nova velika afera? Glavni akteri NIP, SDP i Vlada šestorke!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U našu redakciju stigao je video snimak sa zvučnim zapisom, a u kojem navodno članovi Nadzornog odbora TVSA, Vlastimir Mijović (SDP) i Mirsad Pindžo (NIP) na zvaničnoj sjednici bez imalo sustezanja pokušavaju prilagoditi javni konkurs u TVSA željama vladajućih struktura (Ovaj snimak je dio dokaznih materijala koji su u posjedu Tužilaštva Kantona Sarajevo. Tužilaštvo uveliko vodi istragu zbog osnova sumnje na počinjenje krivičnog djela zloupotrebe položaja).

Problem je veći jer se radilo, kako možete čuti u snimku, o poziciji direktora programa TVSA, koja je kao javna TV kuća koja se finansira novcem građana.

Mijović govori o tome da li će raspisati konkurs za neku od upravljačkih struktura.

“Sada je na nama da odlučimo, s obzirom da Vlada (Šestorke) ima namjeru da postavi čelne ljude”, a Pindžo potvrđuje to riječima “Ko im brani?” i počinje se smijati čime pokazuje šta misli o javnim konkursima.

Mijović u nastavku govori “Do sad nisu ništa riješili (Vlada šestorke nije dala imena op.a.). Bojim se ako raspišemo konkurs odmah sutra, da oni to neće riješiti (da Vlada šestorke neće proslijediti imena op.a.), da onda mi postavljamo ljude ili da poništavamo konkurs. Možda je varijanta da sutra raspišemo konkurs, pa da ga poništimo.”

Varijanta da raspišu konkurs, pa da ga ponište?

Pindžo i Mijović su ovdje u dilemi. Vlada šestorke je imala namjeru da postavi čelne ljude koje oni hoće, ali još uvijek nisu dostavili imena Pindži i Mijoviću jer se vjerovatno nisu dogovorili.

Kažu da će, ukoliko objave javni konkurs, morati da ga ponište, jer trebaju biti izabrana imena koja dostave njihovi politički šefovi.

Share.

Leave A Reply