DA LI SE U VISOKOM POJAVIO NOVI LJUBAVNI PAR ILI JE IPAK U PITANJU SAMO LIČNI INTERES?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Posljednjih sati pojavile su se na društvenim mrežama zajedničke fotografije bivše gradonačelnice Visokog Amre Babić i direktora Javnog preduzeća Visoko Ekoenergija. Špekuliše se da su u ljubavnoj vezi već neki period. Šta je zaista u pitanju- ljubav ili interes tek ćemo da vidimo. Ono što je jasno jeste da je Amra Babić bila ta koja je Muhameda Husića zaposlila na mjesto direktora najprofitabilnijeg visočkog javnog preduzeća i da mu je predala NK Bosnu.

Muhamed Husić je do 2016.godine bio član SDP-a. Ubrzo nakon izbora biva isključen iz stranke sa još 2 druga, gdje rukovodstvo SDP-a navodi da je Husićevo djelovanje suprotno principima SDP-a. Neslužbeno, Husić se tokom kampanje 2016.godine zalagao za SDP-ovu podršku Amri Babić.

Godinu dana nakon izbora biva raspisan konkurs za novog direktora JP Visoko Ekoenergija. Pored još 2 kandidata za direktora je 14.12.2017.godine imenovan Husić. Ubrzo je uslijedila tužba povodom ovog imenovanja i rezultat tužbe- presuda da su Odluka o izboru i imenovanju direktora, Odluka o konačnom izboru i imenovanju direktora, te Rješenje Nadzornog odbora NEZAKONITE i JP Visoko Ekoenergija je obavezano da po konkursu za izbor i imenovanje direktora izvrši ponovni izbor i imenovanje kandidata za radno mjesto direktor u skladu sa pristiglim prijavama i uvjetima konkursa.

Novi konkurs je raspisan, uslovi konkursa izmijenjeni kako bi odgovarali Husićevom statusu (po naredbi Amre Babić), te kao novi direktor biva izabran Muhamed Husić ponovo. Kako direktor Ekoenergije raspisuje konkurs kojim zapošljava: Dženetu Jamaković- kandidatkinju Nezavisne liste, te Merjemu Dautović (danas Babić)- tadašnju djevojku, današnju suprugu Amrinog srednjeg sina.

Muhamed Husić je neslužbeno bio predsjednik i UO NK Bosna Visoko, kluba koji su on i Amra Babić doveli na koljena i izbacili u Drugu ligu Federacije. Kao opravdanje neuspjehu kluba navodili su da klub mnogo opterećuje Budžet Grada Visoko kada je u višim ligama. Time su pokazali da im je novac u budžetu bitniji od uspjeha visočkog sporta.

Prilikom snimanja emisije mreža upravo je Muhamed Husić fizički nasrnuo na sagovornika i reportera, za šta mu je izdata i prekršajna mjera, a sve zarad odbrane ugleda i časti Amre Babić- tj. nedozvoljavanja da istina o Amri Babić bude iznesena javnosti.

Da li je samo zagreban vrh ledenog brijega, ostaje da se vidi. Neophodno je pogledati u imovinske kartone Amre Babić i Muhameda Husića, te u analitičke karte Visoko Ekoenergije radi jasnijeg stanja. Ono što je evidentno je i da je Husić imao mnoge koristi od ove ljubavne veze. Navodno je i jedna od fotografija nastala netom nakon Husićevog izbora 2017.godine.

Da li Visoko ima novi romantični par ili je samo Amra Babić bila Husićev sponzor vidjet ćemo u narednom period. Hoće li ova veza preživjeti dramu koja je nastala?

Prije pisanja ovog članka pokušali smo kontaktirati Amru Babić i Muhameda Husića za njihove komentare, međutim odgovore nismo dobili.

Ban.ba

Share.

Leave A Reply