DA NIJE NAŠE IZDAJE I PODRŠKE DUŠMANIMA, SVE U NAŠOJ DOMOVINI BI POČELO DA ŠTIMA!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Analiziram kako su samo dušmani ubijali i neutralizirali bošnjačke lavove! Ubijeni su, maltretirani, minimizirani kolosi znanja i imana, samo zato što su bili sposobni i znani i Vjeri i Domovini odani!
Pored hafiza Muhameda Pandže, Mehmeda Spahe, Mustafe Busuladžića, h. Mehmed ef. Handžića, prof. Husejna Đoze i stotine drugih Bošnjaka koji su mijenjali svijest svoga naroda i koji se nisu mirili sa konstantnim stavljanjem bošnjačkog naroda u dušmanski jaram, bili su izloženi torturama, pritiscima, šikaniranju, zatvaranju, pa čak i ubijanju!
Među njima bio je lav bosanski, prof dr. Ahmed Smajlović, koji komunistička oligarhija nije mogla savladati bez pomoći “naših ljudi”, koji su za pritiske na ovog lava, koji su rezultirali infarktom neviđenim u medicini, zadužili brojne Bošnjake iz raznih institucija i Islamske zajednice, koji su kasnije zadobili najveće pozicije u društvu, što mnogi i danas itekako koriste!
Očekujemo od naših mlađih generacija da sve ove nepravde i zločine, dokumentirano iznesu pred lice historije a egzekutore ovih lavova da dokumnetirano pošalju na smeće historije, gdje im je i stvarno mjesto, a ne na visokim pozicijama u našem društvu!
Sramno je znati za istinu, a skrivati je u tminama laži!
Onaj ko ne želi da osjeti tamu i tminu kabura, neka razgrne obalake laži i neistine i neka osvijetli svoju savjest blještavilom istine!
Bar to, kao miševi sadašnjosti, možemo učiniti za naše lavove prošlosti, ako želimo da ne živimo pod grizom savjesti u budućnosti!

Profesor Šefik Kurdić

Share.

Leave A Reply