Dario Pekić žene naziva “mače”, zatražena smjena ministra MUP-a ZDK

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Petnaest žena iz Visokog i Gračanice uputilo medijima otvoreno pismo u kojem osuđuju ponašanje ministra MUP-a ZDK Darija Pekića prema Amri Babić, aktuelnoj gradonačelnici Visokog.

“Dario Pekić, aktuelni ministar unutrašnjih poslova ZDK, kandidat za gradonačelnika u Visokom ispred stranke A-SDA, nastupa sa pozicije sile, na tv debate dolazi u službenom policijskom vozilu u pratnji nekoliko naoružanih policajaca, sebe naziva „institucijom“, otvoreno prijeti i naglašava da rukovodi represivnim aparatom (policijom) u Zeničko-dobojskom kantonu i da će hapsiti.

Dario Pekić javno omalovažava, gospođu Amru Babić, nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Visokog i kao ženu je vrijeđa i ponižava, seksistički joj se obraća i naziva je „MAČE“?!?!?!?! Ovako se javno obratiti jednoj majci troje djece, ženi koja je u ratu izgubila muža, ženi koja živi po vjerskim načelima, krajnje je drsko i bezobrazno, odvratno i siledžijski, te zaslužuje najgoru osudu javnosti i institucija, te OBAVEZNU SANKCIJU.

Pitamo se i tražimo da CIK preispita oduku o potvrđivanju kandidature A-SDA Darija Pekića zbog iskorištavanje javne funkcije ministra MUP-a ZDK u predizbornu kampanju, ucjenjujući, vršeći pritisak na svoje policijace i ostale građane da glasaju, da li je trebalo ministar MUP-a podnese ostavku prije nego se potvrdi njegova kandidatura. Nigdje u svijetu nije zabilježeno da ministar policije bude kandidat za gradonačelnika. On se zalaže za istinu i sigurnost, a građani strahuju od ministra MUP-a Darija Pekića, jer se osjećaju nesigurno i pod pritiskom.

Dario Pekić mora hitno biti smijenjen sa pozicije ministra unutrašnjih poslova ZDK, ali ne na način da ga njegovi politički šefovi postave na bolju poziciju i time nagrade za ovakvo ponašanje”, navode potpisnice pisma.

Pismo su potpisale: Nermana Suša,Visoko, Aida Zerdo,Visoko, Halima Subaša,Visoko, Ajla Bečar Balta,Visoko, Maja Malić-Zečević,Visoko, Refija Osmanović,Visoko, Amira Mušinbegović,Visoko, Minela Burko-Smajić,Visoko, Dženeta Jamaković,Visoko, Zineta Bajtarević, Gračanica, Edina Kevro, Gračanica, Jasmina Duvnjak Lemeš, Visoko, Dženita Mehak, Gračanica, Adnana Krehić, Uvorići i Minela Bajtarević, Gračanica.

Share.

Leave A Reply