DF: Dodikov odlazak u diplomatsku samoizolaciju dobar za BiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Demokratska fronta smatra da je odluka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da stupi u političku i diplomatsku samoizolaciju, s obzirom na to da Dodik neće prisustvovati Bledskom strateškom forumu, odnosno sastancima regionalnih i evropskih lidera u Sloveniji, veoma dobra sa stanovišta interesa države Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Demokratske fronte.

Iz DF-a ističu da druga dva člana Predsjedništva BiH mogu u punom kapacitetu predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

– Oni mogu iznijeti na jednom međunarodnom forumu poziciju Bosne i Hercegovine u okviru evropskih integracija, ali i skrenuti pažnju na blokade u vezi s evropskim putem BiH, koje uglavnom vrše politike SNSD-a i HDZ-a protiveći se realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u EU.

Osim toga, imajući u vidu činjenicu da će sastancima sa novim visokim predstavnikom u BiH prisustvovati i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, postaje očigledno da Milorad Dodik ostaje potpuno usamljen u njegovom takozvanom nepriznavanju legitimiteta izbora novog visokog predstavnika u BiH – poručuju iz Demokratske fronte.

 

Share.

Leave A Reply