Dječak zbog korone u razmaku od samo nekoliko dana IZGUBIO OBA RODITELJA I BAKU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svakodnevno slušamo o brojevima zaraženih kovidom, preminulih, intubiranih, vakcinaciji, nevakcinaciji, antitijelima i ovako treba, a ovako ne. Ono što na kraju dana ponekad zaboravljamo i od čega se distanciramo jeste da je svaka ta brojka zapravo jedna tragična scena iz života.

Ljekari često svjedoče da u ovom talasu nije rijetkost da se cijele porodice zaražavaju. Soj koji se lako prenosi, lako se razmijeni i sa ukućanima, a onda obično oni najstariji i najugroženiji prvi nastradaju.

Tako je jedan tinejdžer (identitet poznat redakciji Blica) u razmaku od samo nekoliko dana ostao je bez majke, bake, a od juče i bez oca.

I dok sam dječak ima obostranu upalu pluća i njegova klinička slika uopšte nije naivna, redom su odlazili najbliži članovi njegove porodice. Sa kovidom se prvo nisu izborile njegova majka i baka.

Dječakov otac se držao narednih nekoliko dana, a onda je intubiran. Međutim, juče je i on izgbio bitku, a tinejdžer je ostao potpuno sam i teško bolestan.

I ma koliko ova priča sama po sebi bila teška, ono što je najgore u ovoj situaciji jeste činjenica da je ovo samo jedna tragična priča, a takvih ima još. Svaka brojka koja nas sačeka na presjeku u 15.00 poslijepodne jeste jedan isječak iz života.

Share.

Leave A Reply