DOBRO JUTRO IZGUBLJENA NADO

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Pre godinu dana sam pisala o mojim sumnjama da ce “pobeda” cetvorke išta dobro doneti Kantonu. Ako neko zna za samo jedan dobar potez ove kantonalne i opštinske vlasti, ja mu se izvinjavam. Ja taj potez nisam videla. A videla sam toliko toga lošeg da bez preterivanja mogu kazati da su najgora vlast od “demokratskih” promena pre 30 godina. Ne mogu zamisliti državu, osim eventualno Kolumbiju i Zimbabve gde je narod toliko lud da dadne svoj glas Forti, Konakoviću, Kojoviću, Vraniću, Šteti, Katici, Avdiću, Čičiću, Hadžiahmetoviću, Hota- Muminovićki, Prvalovićki…Čampari, Mandiću, Hadžibajriću, Muzuru, Efendiću, Tanoviću – a osobito da za gradonacelnicu izabere osobu bez ikakvog iskustva i znanja. Malo glasaca je glasalo za njih. Glasalo se protiv satrapa iz SDA, HDZ-a, SDS/SNSD-a. Ovi iz četvorke su bili samo lažna nada.
Grad nikada u istoriji nije bio prljaviji, nikada nije vladao ovakav haos u gradskom saobracaju, zdravstvu i saobracaju uopšte, opet su građani bili žedni po nekoliko dana uzastopno, bolnica nije primala ni najteže bolesnike, glavne gradske ulice su legalizovani buvljak, seku su stoletna stabla koja su preživela dva rata, Ajnadžića i Skaku, ali protiv degenerika iz četvorke nisu imali šansu.
Srđan Mandić je nakon izbora za nacelnika “najvažnije” opštine na svetu, docekan euforicno. Ispostavilo se da je cak međedina i sumnjivi biznismen Ajnadžić, svetski expert za njega. Pamtim dugo ali nesposobniji nacelnik u toj zgradi nikada nije sedeo. Divlja gradnja nije zaustavljena, nered u svim oblastima njegove nadležnosti a vrhunac njegove strucnosti je davanje dozvole stranackom štakoru za pecenjaru u Velikom parku. Da raja na Fb nije digla đevu i ismejavali ga kao Karananu, opština Centar bi licila na Sokolac pazarnim danom. Za povracanje su njegove laži na TV i pohvale samome sebi. Nesposoban i jadan – ende. Ako ima i mrvicu obraza nestace bez traga iz Sarajeva i nece se vracati 11 godina.
Imam utisak da najveci populista u gradu, gradonacelnica, osim što je totalno nesposobna, pokazuje simptome agorafobije. Pokazuje slike sa kojekakvih prijema, doceka, ispracaja.. pokazuje koliko je obnovila skupu garderobu – ali nigde ni jedne slike da pokazuje njen rad na terenu. Nemoralno i nestrucno vođenje grada. Razbacuje se našim parama kao da ih je na lotu dobila a ne ume izaci i kontrolisati radove koji parališu grad. Najkretenskiju izjavu vezano za trodnevni nestanak vode je dao mediokritet i neznalica Forto. On je izjavio da je nešto pošlo naopako i zbog toga je nestanak vode toliko dugo trajao. Pa kretenu nesposobni, da išta znaš raditi, da ti je imalo stalo do građana, obukao bi čizme i celo vreme proveo na radilištu, ne bi dozvolio javašluk radnika, isterao bi celu upravu Vodovoda da bude na terenu. Na tom radilištu su morali biti i ministri u cijem je to resoru i svi Dinini uhlebljeni nastavnici fiskulture. Vladu koja se hvali i ponosno slika u Expresu Sarajevo – Pazarić a satima drži na +37C° ljude koji se hoce vakcinisati , drži narod bez vode u celom gradu, ne ciste smece po gradu, od grada prave buvljak, kaja zataškava svaku aferu, gde policija nasrce na novinarke i ne pridržava se epidemioloških mera – ne treba smeniti. Njih treba išamarati i pobacati u Miljacku. Zajedno sa gradonacelnicom. Zbog izneverene nade.

Margit Tomik – Levy

Share.

Leave A Reply