Dodik Bidenu čestitao pobjedu: Dijelimo prijateljstvo i savezništvo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku SAD Joe Bidenu povodom pobjede na izborima.

“U kapacitetu predsjedavajućeg Predsjedništvu BiH, kao i predstavnika srpskog naroda u ovoj instituciji, čestitam na izbornoj pobjedi i osvojenom mandatu na jednoj od najvažnijih i najuticajnijih funkcija u svijetu – funkciji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država”, istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da su SAD, s kojima srpski narod dijeli prijateljstvo i savezništvo duže od jednog stoljeća, jedan od autora i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dodik je podsjetio da se datum usaglašavanja, 21. novembar, slavi kao važan praznik u RS, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.

On je istakao da je za njega i srpski narod “neprihvatljivo obilježavanje 25. novembra, datuma preuzetog iz prethodnog, komunističkog režima SFRJ, kao i 1. marta”.

“Složit ćete se da je uzajamno poštovanje temelj uspješne i produktivne saradnje, koja je i BiH i regionu u cjelini, prijeko potrebna”, istakao je, između ostalog, Dodik.

Dodik je uvaženom predsjedniku SAD Bidenu uputio izraze iskrenog poštovanja.

Share.

Leave A Reply