Dodik: Bošnjački narod nije loš, samo je malo nesrećan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reakcija Milorada Dodika nakon izjave Bakira Izetbegovića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je za medije da se u izjavi Bakira Izetbegovića da su “Srbi loš narod” vidi vjekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje, da bi sačuvali imovinu, te da je jasno kakvi su Srbi prihvatljivi za Izetbegovića i SDA.

Na pitanje Srne da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu, Dodik je rekao da mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA, samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa.

Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševjekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko, istakao je Dodik.

On je rekao da Izetbegoviću nije mrsko da gospodari Sarajevom u čiji su razvoj decenijama brojni Srbi dali najbolje što su imali, od univerzitetskih profesora do ljekara.

Podsjećamo, naime lider Stranke demokratske akcije je za medije prije dva dana kazao kako ema loših naroda, ima samo loših rukovodstava.

Nisam siguran! Jer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku…”

Na pitanje voditeljke želi li reći da su Srbi loš narod, on odgovara:

Pazite, glasači koji ga drže, žele njegovo bahato ponašanje…

Na konstataciju voditeljice emisije u kojoj je gostovao da su to teške riješi, Izetbegović je odgovorio:

. Neka su, to je tako! I ja sam pričao ovu vašu priču, ekonomija… I ne reagiraju na to. Kad sam rekao prvi put tvrde riječi onda su svi skočili i onda je znao što će dalje. Dakle, itekako su vezani lider i oni koji ga podržavaju, kazao je licerSDA.

 

Share.

Leave A Reply