“DODIK JE IZNEVJERIO SRBE” Stanivuković izrazio spremnost da mijenja stvari u Srpskoj

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iznevjerio je volju srpskog naroda dajući sve svojoj djeci, a ne narodu koji ga je izabrao, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Uintervjuu za današnji beogradski Kurir Stanivuković je rekao i da bi rado došao na Dodikovo mjesto, kako bi mijenjao stvari u cijeloj Republici Srpskoj.

On je rekao da je Dodiku poslata najsnažnija poruka nakon njegovog poraza u Banjaluci.

– Jasno je da taj čovjek ulazi u posljednju godinu svoje vladavine i da će na isti način proći i na sljedećim izborima – kaže Stanivuković i naglašava da je lično spreman da se kao čovjek, politička ličnost i kao gradonačelnik, maksimalno bori za promjene.

Odrekao sam se svoje plate zbog naroda – kaže Stanivuković i dodaje da je najbolji pokazatelj kako radi to da je u Banjaluci do sada ušteđeno više od pola miliona KM na platama i više od 160.000 KM na službenim telefonima i putovanjima u odnosu na prethodne godine.

– Suština su promjene u cijeloj Republici Srpskoj, slom jednog ovakvog režima i pad kriminala i korupcije građenih 20 godina – kaže gradonačelnik Banjaluke.

Na pitanje u kakvim je odnosima s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stanivuković je još jednom ponovio – u odličnim i prijateljskim, ističući da cijeni njegove napore koje čini za srpski narod i Republiku Srpsku.

 

– To pokazuju i činjenice da je iz Srbije u RS stigla podrška od 80 miliona evra, kao i da je Banjaluka za Dan grada dobila podršku od tri miliona evra za kapitalne projekte. To naš narod i ja kao gradonačelnik znamo da cijenimo i poštujemo – poručio je Stanivuković.

Govoreći o zakonu kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, Stanivuković je rekao da je paradoksalno da “oni koji govore o demokratiji, pravu na mišljenje i izražavanju istovremeno nameću zakon po kome to isto ne može”.

– To je pogubno i vraća nas više od 20 godina unazad – istakao je Stanivuković.

Share.

Leave A Reply