Dodik najavio sastanak zvaničnika iz RS-a zbog izjava Bisere Turković

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zakazat če sastanak s funkcionerima na kojem će razgovarati o posljednjim istupima ministrice vanjskih poslova Bisere Turković.
“To je muslimanski fundamentalista i ekstremista. Prema Srbima pokazuje odnos duboke mržnje i nipodaštavanja i pokušava da Srbe stvrsta na tamnu stranu historije”, rekao je Dodik za Radioteleviziju RS (RTRS).

Ovo je, kako je naveo, kulminacija jednog nemogućeg statusa u Bosni i Hercegovini i svi koji se zalažu za Bosnu i Hercegovinu nude da nestane RS i Srbi, da se pokore Hrvate, kako bi se muslimani i “mudžahedini” ovdje širili.

“Tako i ta Bisera Turković koja misli da je neka intelektualnost. To je onaj begovski mentalitet u kome je ona potomak porodice nekog vremena u kome su Srbi bili kmetovi, a oni begovi i ta njihova priča se i dalje nastavlja. Što se mene tiče, ovdje nikad neće moći da vraća begove”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, u političkom Sarajevu u krugu čiji je Turković dio misle da su Srbija i Srbi najbolji kada su slabi.

Sada im, kako je istakao, smetaju Srbija i RS koje sa fašizmom nemaju ništa, a srpski narod je slobodarski narod.

“Mi nikada ništa nismo učinili i nikoga nismo napali. Branili smo i RS i odbranili”, izjavio je Dodik i dodao da to ne može ugrozi ni Turković.

On je naveo da su se, kada je govorio u nekom opuštenijem političkom niovu, salve optužbi Washingtona, New Yorka, Brisela, Njemačke slile na RS i njegovo ime.

Prema njegovim riječima, sve to govori koliko je Bosna i Hercegovina besmislena, ne treba to ni Bošnjacima.

“Bošnjaci bi mogli da razviju svoju državicu od onoga što perspektivno kontrolišu. Da puste nas da imamo svoju slobodu, samostalnost, da puste Hrvate. Šta oni da traže u Širokom Brijegu, Livnu”, rekao je Dodik.

Poručio je da Banja Luka ne pripada “muslimanima”, već Srbima, šta god oni rekli o tome.

“Mi odlučujemo ovdje i nastavit ćemo da odlučujemo”, naglasio je Dodik.

Sastanak sa funkcionerima, kako je rekao Dodik, zakazat će poslije posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Share.

Leave A Reply