Dodik najavio tužbu protiv Hrvatske: ‘Odustat ću u samo jednom slučaju‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Hrvati su to radili individualno i sad vidimo neke pomake jer smo rekli da ćemo, ukoliko se ne dogovorimo, pokrenuti tužbe‘

Član predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će tužiti Hrvatsku zbog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, piše B92.

Donesena je odluka o formiranju stručnog i pravnog tima, iako je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković to odugovlačila, rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

Podsjetio je da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac to pitanje stalno vraćao na Savjet i da se to uporno odbijalo.

‘Mislim da je krajnje vrijeme da se donesu odluke koje vjerojatno nisu mogli izbjeći’, rekao je Dodik.

Podsjetio je da je prošle godine, kada je ušao u Predsjedništvo, već na prvim sjednicama tražio usvajanje odluke da se nuklearni otpad ne može odlagati na Trgovskoj gori i da je neophodno da se u to uključe organi BiH.

– Hrvati su to radili individualno i sada vidimo neke pomake, jer smo rekli da ćemo, ukoliko ne dođe do dogovora, pokrenuti međunarodne tužbe. Zbog toga je potreban i ovaj stručni tim da bi se napravila podloga za te poteze, rekao je Dodik.

On je istaknuo da se neće oklijevati s podizanjem tužbi na bilo kojoj sudskoj instanci u svijetu, ukoliko ne bude dogovora s Hrvatskom.

Share.

Leave A Reply