Dodik: Naš motiv je bio da je bolje da se imenuje Nikšić iz SDP-a koji će tamo u točkove ubacivati razne klipove

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da bi bilo opasno za Republiku Srpsku da je na čelo Zajedničke komisije Parlamenta BiH za kontrolu rada Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH izabran Mirko Šarović iz SDS, koji je, kako kaže, imao priliku da upravlja obavještajnim resursima i nije ništa učinio.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci izjavio da Republika Srpska ima svoje predstavnike u toj komisiji.

– Naš motiv je bio da je bolje da se imenuje Nermin Nikšić iz SDP-a koji će tamo u točkove ubacivati razne klipove nego da imamo Šarovića koji je servilan SDA i sadašnjoj obavještajnoj strukturi – naglasio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da predstavnici Republike Srpske ne spore da na čelu OSA-e bude Bošnjak, te da je jasno da na čelu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) treba da bude Srbin.

“Sada Bošnjaci to blokiraju, jer žele da dobiju mjesto direktora OSA-e što nije sporno, ali iza toga je, iako još nismo dobili konkretno ime, očigledno njihov zahtjev da to bude Osman Mehmedagić Osmica. Naravno, taj bi prijedlog išao na Komisiju za kontrolu rada OSA-e, gdje je važna uloga predsjednika i da je to Šarović, onda ne bi bilo problema. Ali pošto je sada predsjednik neko drugi, vidjećemo kako će se sve odvijati – pojasnio je Dodik zašto polaže nadu u Nermina Nikšića.

Share.

Leave A Reply