Dodik nastavio po starom: Prije će se raspasti BiH nego ukinuti RS, Izetbegović nema šta tražiti ovdje, kao ni ja u Sarajevu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjerujem da će doći do toga da ćemo postaviti realnu opciju da RS postane samostalna zemlja, poručio je Dodik

Tokom prvog obraćanja poslije dvosedmične borbe sa koronavirusom, predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je kako je ispratio zemljotres u Hrvatskoj i tragediju u Posušju, kada je riječ o aktuelnim dešavanjima, a onda je u svom maniru ipak pokazao da je upućen u aferu “ikona” čiji je glavni akter.

Odgovarajući na novinarska pitanja, nije propustio priliku ni da kaže da je protiv institucije Visokog predstavnika.

-RS je potpisala Aneks 10 Dejtonskog sporazuma. RS je protiv Visokog predstavnika, bez obzira ko on bio i kako se zvao. Nama to ne treba, mi ćemo biti protiv. RS smatra da je sve sa Visokim predstavnikom i Ustavnim sudom podvala i kažnjavanje RS i to će dovesti do raspleta u BiH koji mnogi pokušavaju i grmišu. Slušao sam Izetbegovića kako govori o tome kako će Biden doći i poravnati nešto, nestati kantone. Mislim da će prije toga nestati BiH i ostati RS i biti država koja ima pravo na postojanje. To je volja naroda koji ovdje živi i ne možete ignorancijom iz Sarajeva negirati postojanje republike. Prije će se raspasti BiH nego ukinuti RS. Idemo proslaviti Dan republike, ja ne želim ništa loše nijednom muslimanu niti Izetbegoviću niti želim komentarisati njihove ambicije prema RS, ali neka se kane te priče, istakao je Milorad Dodik i dodao:

-Nema šta on tražiti u Banjaluci, kao ni ja u Sarajevu. Ta floskula da Banjaluka pripada svima je lažna, ovo je srpski grad , grad ljudi koji ovdje žive. A ovdje žive Srbi. Vjerujem da će doći do toga da ćemo postaviti realnu opciju da RS postane samostalna zemlja.

 

Share.

Leave A Reply