Dodik o Schmidtovom izvještaju: On je okupator i nekad mi ga je žao. Izvještaj su pisali muslimani iz Sarajeva

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Priča o jedinstvu u Republici Srpskoj postaje floskula i naša ideja je da se okupimo oko fundamentalnih pitanja za RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je danas sastanak sa rukovodstvom Univerziteta u Banjaluci te je nakon njega rekao da je za sve najvažnije projekte Univerziteta obezbijeđen novac iz budžeta RS.

Ovom prilikom je prokomentarisao i dešavanja u državi, a prije svega se osvrnuo na njegov poziv opoziciji da mu pomognu prilikom vraćanja nadležnosti

– Ne bih da me pogrešnu razumiju. Priča o jedinstvu u Republici Srpskoj postaje floskula i naša ideja je da se okupimo oko fundamentalnih pitanja za Srpsku. Ako je Ustavni sud onaj koji odlučuje van Ustava onda je to opasno za RS. Pale se svi alarmi i onda se čitava zajednica mora usmjeriti da se brani. Najlakši je način da svi budemo jedinstveni u tome, rekao je Dodik.

On je istakao kako ne želi da vodi političku bitku te da ono što je bitno za Republiku Srpsku nema stranački predznak.

– Idemo da preispitmo sve stvari koje su naštetile Ustavu. Ustavni sud je politički sud, on je postao inkvizicijski sud, sud represije. Tu nema prava, a oni su svojim odlukama prema RS pokazali samo da imaju politički cilj. Mi ne ulazimo ni u šta što nije nadležnost RS-a, a sa druge strane vidimo da se nasiljem prijeti da bi se sačuvale otete stvari od RS. To neće ići i to ćemo staviti na dnevni red, istakao je Dodik.

Dodik kaže da su danas opoziciji dostavili akte o proceduri vraćanja nadležnosti, a osvrnuo se i na izvještaj Christiana Schmidta.

– Ako smo mi separatisti, Schmidt je okupator. Nema nikakve nadležnosti. Njegovu pisaniju niko neće usvojiti. To je poraz za čovjeka koji sam sebe predstavlja visokim predstavnikom. Često mi ga je žao. Izvještaj su pisali muslimani u Sarajevu, te nema pasusa da nije oklevetana Republika Srpska, rekao je Dodik i dodaje da je kompletan izvještaj u funkciji je opravdanja muslimanskih interesa.

Share.

Leave A Reply