Dodik ponovo ponizio predsjednicu Republike Srpske 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milorad Dodik ponovo ponizio predsjednicu Republike Srpske pred cijelim auditorijem, ne dozvolivši da bar malo bude domaćin visokom gostu iz Rusije.

Zbog čega zvanični domaćin šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu nije bila, makar protokularno predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, nego on koji Republiku Srpsku predstavlja u BiH.

Nema dileme da je ne samo ovaj put, nego i mnogo ranije Milorad Dodik sve institucije Republike Srpske ponizio čime grubo derogira i uništava Republiku Srpsku, njen ustav i  institucije.

Ovakvim ponašanjem Milorad Dodik daje za pravo onima, a nije ih malo, koji skoro svakodnevno traže ukidanje Republike Srpske, kao entiteta u BiH, koja na osnovu ustava ima svoje institucije Predsjednika  Vladu i Narodnu skupštinu, koje on svojim potezima svodi na postojanje samo na papiru.

Dobri poznavaoci prilika, često u njemu, upravo zbog ovakvih postupaka, vide glavnog “rušitelja” institucija Republike Srpske.

Da je ponizio institucije Republike Srpske bilo je vidno i juče, što je svima zapalo u oko, pa čak i samoj predsjednici Željki Cvijanović koja se našla, kako se vidjeli, u nelagodnoj situaciji, a u koju ju je stavio niko drugi nego njen partijski šef.

Kada je počelo zvanično “poziranje” za brojne medijske kuće sa šefom ruske diplomatije u prostorijama Administrativnog centra Vlade Republike Srpske, Dodik je svu slavu prigrabio sebi ne vodeći računa da je bar u tom trenutku domaćin bar protokularno morala da bude predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Da je bila neopravdano zapostavljena i sama je shvatila jer je bila “višak” na mjestu gdje je bilo predviđeno zvanično fotografisanje, koje je u nekom trenutku napustila i sama se uputila prema sali gdje je održan zvanični sastanak.

Evo kako su taj trenutak snimile tv kamere:

Tako ne stoji teza koju je iznio Dodik da je Lavrov prvo došao u Republiku Srpsku, a da će danas biti u posjeti BiH. Lavrovu u Republici Srpskoj, kao i njemu domaćin je morala biti predsjednica Republike Srpske, a ne nikako predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik.

BN

Share.

Leave A Reply