Dodik: Prije će Inzko otići odavde nego što će meni zabraniti ulazak u EU

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će predložiti da Narodna skupština Republike Srpske razmotri izvještaj o radu OHR-a i visokog predstavnika u BiH, u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma. Komentarisao je i najavu Valentina Inzka o zabrani ulaska u zemlje EU.
Dodik je izjavio da će predložiti da visoki predstavnik Valentin Incko “dođe i čuje ljude, jer je to njegova obaveza”.

“U Aneksu 10 piše da će visoki predstavnik podnositi izvještaje Vijeću sigurnosti i nekim drugim, te potpisnicama Aneksa, a potpisnica Aneksa je i Republika Srpska. Da nije bilo tog potpisa nikad ne bi bio visoki predstavnik”, rekao je Dodik novinarima u Srpcu.

Komentarišući najavu Ambasade Rusije u BiH da će na sljedećoj sjednici Vijeća za implementaciju mira /PIK/ postaviti pitanje opravdanosti daljeg angažmana OHR-a u BiH, Dodik je upitao ko može da vidi opravdanje u svemu tome.

Reagujući na Inzkov “apel članu Predsjedništva BiH da promijeni naziv Studentskog doma na Palama i ukloni počasnu tablu sa imenom Radovana Karadžića ili da se u suprotnom suoči sa zabranom putovanja u zemlje EU”, Dodik je rekao da će prije Inzko otići odavde nego što će njemu zabraniti ulazak u EU.

Share.

Leave A Reply