Dodik: Ratko Mladić je vojnik, a ne zloćinac, iako hoće to od njega da naprave

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izrekao je još jednu skandaloznu izjavu, da je Ratko Mladić vojnik, a ne zločinac, iako je zaista osuđeni ratni zločinac.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

– Oni od njega hoće da naprave zločinca, što je neprihvatljivo za srpski narod i za mene kao predsjednika tog narada, konstatovao je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je naglasio da Ratko Mladić ne zaslužuje takvu presudu jer nema tu vrstu odgovornosti koja mu se nameće zato što ni njegovi pandani u Hrvatskoj i Federaciji BiH nisu nikada osuđeni, a isto su izvodili ratne operacije.

– Moja očekivanja od Haškog tribunala i Mehanizma su jasna i dio su iskustva koja imamo. Oni su neobjektivni i usmjereni na to da do kraja dovedu priču o Srbima kako bi kada istorija bude pisana mogla reći to su loši momci – istakao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog svega toga, dodavši da je obaveza Republike Srpske bila da pomogne porodici, što je i učinjeno.

– Ja sam kao predsjednik Republike išao kao svjedok odbrane Ratka Mladića da svjedočim u tom procesu i naravno da mi to nisu oprostili pa sam dobio neke sankcije od Amerike. Nisu rekli direktno da su sankcije zbog toga, već su mi kao nešto našli, ali to je njihov problem nije moj – rekao je Dodik za Sputnjik.

 

Share.

Leave A Reply