Dodik: Sarajevo od dolaska Bidena radi na potpunom rušenju RS-a

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas će u Komitetu za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa SAD biti održano saslušanje na temu buduće politike prema Balkanu.

Bidenova administracija dobiće preporuke za Balkan, a smjernice daju dokazani prijatelji BiH poput bivše američke državne sekretarke Madeleine Albright, profesora Daniela Serwera, te analitičara Janusza Bugajskog.
Svoju nervozu zbog ovih činjnica nije mogao dana sakriti lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je poručio da je na sceni opšta harangu vezano za atmosferu koja treba da se navodno pripremi dolaskom Bidena na mjesto predsjednika.

– Ljudi se zastrašuju nekim novim konceptima. Danas se održava panel na kojem je panelista Daniel Serwer, poznati promotor muslimana i Bugajski kao protivnik RS. Oni predlažu državni udar za novi poredak u BiH, a oni koji se suprostave će biti prognani. Moraju ovladati sudovima i tužilaštvima, postoje naznake da žele da vrate strane sudije i tužioce. Tu smo borbu dobili, a to je dio ukupnog plana potpunog rušenja RS, poručio je Dodik.

Zvanično Sarajevo nazvao je političkim monstrumom koje nameće svoj koncept.

– Nameće se koncept u kojem će Sarajevo koje je oronulo u svakom smislu, u kojem je jedna potpuna depresija i apatija morati prbaviti nove nadležnosti, depozite kako bi taj monstrum zvani Sarajevo mogao da živi. Politički monstrum. Ovo je jedna šira aktivnost i morat ćemo tome da se suprostavimo i RS ima elemente da to uradi, rekao je Dodik.

Share.

Leave A Reply