Dodik sprema rušenje Aleksandra Vučića: Udružio snage sa Đukanovićevim ljudima koji žele smjenu predsjednika Srbije

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tema Dodikovog sastanka sa Crnogorcima bio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno njegova smjena.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je u svom kabinetu u Banjaluci ugostio kontroverznog biznismena iz Nikšića Miodraga Daku Davidovića i nikšićkog episkopa Joanikija.

Tema ovog sastanka bili su neki sumnjivi zajednički poslovi, a neizostavn dio razgovora kod Dodika bio je i predstojeći izbor patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Kako saznaju mediji, na tom sastanku je bilo riječi i protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s akcentom na njegovo rušenje.

Kontroverzni Davidović i episkop Jonaikije u Banjaluci su bili odmah nakon Jovanjdana, 21. januara.

Nakon sastanka u pratnji Dodikovog savjetnika Pere Simića, kontraverzni biznismen Daka i episkop Joanikije bili su i na ručku u istoj zgradi, na 14. spratu, poznatom restoranu Integra, koja se nalazi u kompleksu vladinih zgrada u Banjaluci.

Na ručku su bili i neki od direktora SNSD-a iz Laktaša, Dodikovi bliski ljudi, koji su nikšićkom biznismenu bili na usluzi tokom njegovog prošlogodišnjeg boravka u Banjaluci, koji je organizovao kontraverzni Daka.

Zanimljivo je da je prije ručka viđen i poznati biznismen, koji slovi za Dodikovog čovjeka u Srbiji, Veljko Vukelić, ali je on izbjegao ručak i ranije napustio Banjaluku.

Prema medijskim saznanjima ovaj susret imao je za cilj udruživanje snaga koje su protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući i sve bliže kontakte kontroverznog Dake i crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Podsjetimo da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović danas optužio Srbiju da nisu htjeli da budu samo susjedi, već i domaćini u Crnoj Gori.

Da li Milorad Dodik igra novu rolu filma, pa se ponovo udružio sa Milom Đukanovićem, koga je prošle godine proglasio nepoželjnim u BiH i Republici Srpskoj, da ruši predsjednika Srbije ostaje da se vidi, piše BN TV.

Share.

Leave A Reply