Dodik: Stid me je na šta je spala opoziciona scena u Srpskoj

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je gledao i Mladena Ivanića, i Mirka Šarovića i Branislava Borenovića kako bez imalo stida interese Republike Srpske zamjenjuju probosanskom politikom, ali da ni tada ni sada nije govorio da nisu normalni niti da ga je stid šta rade.

– Govorio sam da je to što rade izdajnički čin prema Republici Srpskoj i opasna politika. Da sam imao namjeru juče da ih sve izvedem na čistac vjerovatno ne bih uspio kako je uspjela jedna harmonika. Meni je i juče bilo žao na šta su spale te probosanske pripejd partije – istakao je Dodik upitan da prokomentariše salvu optužbi opozicije da srpski član Predsjedništva BiH, kako su rekli, nije normalan i da ga se stide nakon što je uveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu i zapjevao srpske pjesme.

Dodik je naglasio da je sramota prodati fiskalni suverenitet Republike Srpske, što je uradio Ivanić i PDP, pa se hvaliti time i mnogo čega još što je izdašno davao pa se hvalio.

– Evo da i ja budem malo u trendu pa da kažem da je i mene bilo stid na šta je spala opoziciona scena Republike Srpska da juče čeka šta će reći SDA i Željko Komšić da bi se i oni oglasili i ponovili njihove riječe – istakao je Dodik.

Nikšić – prikriveni militant u koži socijaldemokrate

Predsjednik SNSD Milorad Dodik istakao je da militantna politika bošnjačkog političkog Sarajeva, kojoj očigledno pripada i Nermin Nikšić, nastavlja da zagovara međunarodni intervencionizam.

– Na to smo već nakli i to je ta matrica po kojoj redovno djeluju. Vjerujem da je već svima jasno da oni kao militanti bolje barataju oružjem nego dijalogom, a o pravu i poštovanju Ustava nema ni govora – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše pismo koje je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić uputio Partiji evropskih socijalista i Socijalističke internacionale u kojima tvrdi da “aktivnosti SNSD prijete da izazovu novi rat u BiH”.

On je istakao da se Nikšić lažno predstavlja kao socijaldemokrata, a u suštini zastupa politiku koja je zajednička sarajevskom bošnjačkom korpusu – politika zveckanja oružja i prizivanja stranaca u pomoć s ciljem stvaranja unitarne, bošnjačke BiH.

– Kako pravi socijaldemokrata može da se zalaže za nepoštovanje Ustava i majorizaciju dva konstitutivna naroda, a biti protiv dijaloga? Jasno je da Nikšić i njegovi sarajevski istomišljenici bježe od dijaloga, a ne bježe od zveckanja oružja i prizivanja stranog intervencionizma – poručio je Dodik.

Srna

Share.

Leave A Reply